Vyzkoušejte tento recept na karlovarské knedlíky, žádný jiný se mu nevyrovná!

Tento recept si velice rychle oblíbíte, stejně jako já. A to z těchto dvou důvodů. Knedlíky jsou velmi rychle hotové a především jsou opravdu výborné. Téměř už nevařím kynuté knedlíky, protože tyto u nás doma vyhrávají ve všech směrech.

Knedlíky jsou vhodné k jakékoliv omáčce, jako je například guláš, svíčková. Pokud knedlíky náhodou všechny nesníte, můžete si je dát druhý den k večeři s vajíčky, to je u nás oblíbená záchrana před hladověním.

Ingredience:

  • 250 g staršího pečiva
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • Sůl
  • Kousek másla
  • Špetku muškátového oříšku
  • Sníh ušlehaný ze dvou bílků
  • 40 – 50 g hrubé mouky
  • Nadrobno nakrájená slanina
  • Petrželka

Postup:

Nejprve si nakrájejte starší pečivo na kostičky. Kostičky lehce opečte na másle, aby se pečivo zatáhlo. Pokud nemáte starší pečivo, stačí když dáte nové pečivo na chvíli opéct do trouby.

V nádobě si mezitím smíchejte žloutky s mlékem. Tuto směs vlijte k pečivu.

Dále přidejte sůl, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, hrubou mouku a nadrobno nakrájenou slaninu. Všechno společně pořádně promíchejte.

V jiné čisté míse si vyšlehejte z bílků sníh. Sníh lehce vmíchejte do ostatních ingrediencí. Je opravdu důležité sníh vmíchat pomalu a opatrně, aby vám sníh nespadl. Díky němu docílíte, aby knedlíky byly krásně nadýchané.

Z těsta poté vytvarujte kuličky – ruce si navlhčete, aby se vám těsto nelepilo na ruce. Do vroucí a osolené vody vložte knedlíky na cca 15 minut.