Zapomněli jste dát včas rozmrazit maso? Existují dva účinné způsoby, jak to napravit a úspěšně ho rozmrazit

Fotografie: Freepik

Zmražené maso bývá většinou cenově dostupnější a navíc jeho předností je delší doba skladování. Z toho důvodu jsou velmi oblíbená právě mražená kuřata.

Otázkou však může být, jak si správně poradit s jejich rozmražením a na co si dát pozor, aby bylo maso co nejvíce chutné a se zachovalými látkami. V následujícím článku najdete několik praktických rad, které vám pomohou s rozmrazováním kuřecího masa.

Dostatek času pro rozmrazování

Nejprve je nutné si ujasnit, že pokud necháte kuře rozmrazit v místnosti při obvyklé teplotě kolem 20 stupňů, bude celý tento proces trvat poměrně dlouho v řádech asi několika hodin. Kromě toho je zde riziko, že se kvalita masa může zhoršit v důsledku množení mikroorganismů v něm. Proto je vhodné použít níže uvedené rychlejší metody, které oceníte i ve chvíli, kdy na vaření pokrmu z masa spěcháte.

Rozmražení v mikrovlnné troubě

V průměru se při použití mikrovlnné trouby maso rozmrazí za zhruba 10-15 minut, pokud jde o kuře, jehož hmotnost je 1,5-2 kg. Pokud je váha větší, bude proces rozmrazení podle toho trvat o něco déle. Vždy zvažte i možnosti vaší mikrovlnné trouby a ujistěte se, že nabízí vhodný program. Při zvolení příliš vysokého výkonu totiž může dojít k tomu, že se části masa začnou již pomalinku péct, ale ostatní budou stále zmražené.

Postup při využití mikrovlnné trouby

Nejprve musíte umístit celé kuře do hluboké mísy, dát ji do mikrovlnné trouby a zvolit příslušný režim vhodný pro rozmrazování. Na časovači nastavte zhruba dvě minuty. Po 2 minutách vyjměte misku, otočte kuře na druhou stranu a dejte dovnitř znovu na dvě minuty. Postupně proces opakujte, dokud nedojde k tomu, že se kuře úplně rozmrazí.

Fotografie: Freepik

Rozmražení v klasické troubě

Druhou možností je použití obyčejné trouby. V troubě působí na kuřecí maso teplota, které do něj rovnoměrně proniká. Proto při použití teploty 180 stupňů Celsia bude rozmrazování masa trvat zhruba asi 5 až 10 minut. Nezapomeňte kuře také obrátit.

Ve vodě

Voda pro rozmrazení může být použita buď studená nebo horká. V případě, že je celé kuře namočeno ve studené vodě, dojde k rozmrazení zhruba až po dvou až třech hodinách. Při použití horké vody je čas kratší a celý proces může být hotový za 10 až 15 minut. To znamená, že pokud nemáte čas, je lepší si vzít horkou vodu.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]