Kouzelný způsob navléknutí jehly. Za několik vteřin máte hotovo a můžete začít šít

Fotografie: Freepik

Začít se šitím může být někdy frustrující. Buď je nit tvrdohlavá, nebo jehly nechtějí poslouchat svého majitele. Anebo možná obojí. Sestavili jsme několik osvědčených způsobů, díky kterým bude navlékání jehly hračka a se svým koníčkem nebo potřebou opravit své oblečení.

Nyní již bude začátek šití rychlý a bezproblémový. Může to znát banálně, ale pokud se budete půl hodiny trápit s navlékáním jehly, tak to zajisté nebude nic příjemného.

Jak rychle a bez problémů navléknout jehlu

Zdálo by se, že všechno je jednoduché. Vezmete si potřebné věci a spojíte je. Proces se však zdá elementární pouze na první pohled. Problémy s touto činností se objevují hlavně u starších lidí, kteří mají třes nebo se nemohou trefit do jehly kvůli špatné koordinaci rukou, nebo kvůli špatnému zraku. Obecně platí, že tyto hacky budou užitečné pro mnoho lidí, nejen pro seniory. Stejně dobrá budou tyto metody také pro jedince, kteří hůře vidí.

Zvolit můžete klasický způsob, který znáte již z dětství. Ale ani to není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Pokud budete pečlivě postupovat dle pokynů, nit bude jistě rychle navlečena do jehly. Sevřete nit pevně mezi ukazováčkem a palcem tak, aby byla viditelná pouze špička. Vezměte jehlu druhou rukou. Udržujte obě ruce na stejné úrovni. Zatlačte špičku, dokud se nedostane do jehly. Tajemství této metody je v pevném sevření.

Šikovné hacky

Pokud se naučíte trik s navlékáním nitě do jehly na dlani, dáte ho tam během několika vteřin. Stačí, když budete postupovat podle pár kroků. Dejte rovnou nit na dlaň. Jednoznačně musí být rovná.

Pravou rukou položte jehlu s okem na nit a začněte s ní rychle pohybovat, dokud nebude nit v jehle. A poté bude hotovo! Poté jen zatáhněte, aby zůstala jen špička. Metoda je slušná a univerzální. Bohužel to vyžaduje slušné množství fyzické obratnosti, a proto není vhodná pro každého.

Metoda listu v jehle je velice jednoduchá a pohodlná. Ale může to také vyžadovat určitou dovednost, abyste to plně zvládli. Postup je velmi jednoduchý. Protáhněte složený list jehlou. Zní to komplikovaně, ale není. Vezměte malý list. Měli byste získat design vhodný pro vložení vlákna do něj. Vložte nit do papíru a poté jemně zatáhněte za složený kousek papíru. Papír bude tahat nit, která sama snadno přejde do oka jehly.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]