Jaké barvy budou vládnout letošnímu podzimu? My to víme!

Módě podléhá zcela vše – oblečení, účesy, obuv, doplňky a stejně tak i vybavení domů a bytů. Pochopitelně sem patří i barvy.

Barvy jsou skvělým nástrojem k vyjádření pocitů a nálady, stejně tak prozrazují něco o naší osobnosti. Díky nim lze navodit i určitá atmosféra – zklidnit mysl po náročném dni anebo naopak nabudit k aktivitě. Letos bude na podzim v interiérech vévodit fialová (ultra violet) a námořnická modř.

Tmavé barvy v interiéru

Modrá barva patří k docela oblíbeným a letos zažije obrovský boom. Ovšem blankytné a pastelové odstíny to nebudou. Nejvíce IN je letos tmavě modrá. Doplňovat ji budou smaragdové a safírové odstíny, nejčastěji v podobě bytových textilií a čalouněného nábytku, jako jsou ušáky, taburety a křesla. Mimo modré se oblibě těší i fialová, oranžová či šarlatově rudá. S tmavými barvami letos nic nepokazíte.

Máte-li rádi v interiéru dotek přírody, pak se nebojte použít v hojném množství dřevo, které je nenahraditelným a nadčasovým materiálem, jež dokáže navodit pocit útulna.  Pokud se dřevo do teď s gustem v interiérech kombinovalo s bílou, krémovou či světle šedou barvou, pak už to neplatí. Tmavě modrá či tmavě šedá anebo i tmavě fialová barva se kombinují s dřevem stejně tak dobře.

Jak dostat módní barvy do interiéru?

Jestliže chcete něco na svém stávajícím bydlení změnit, pak se nebojte sáhnout na fialové či tmavě modré doplňky v podobě polštářů, přehozů, povlečení či kuchyňské pomocníky, závěsy, utěrky, ubrusy a prostírání, koberečky, poličky, vázy, květináče a klidně i tapetu na celou jednu stěnu. Nemusí to být jen tmavě modrá a fialová, je-li vašim favoritem jiná tmavá barva, pak je podzim 2018 jako stvořený pro zařazení těchto barev do interiéru.

Obrázky: aeroscapeart.info, sketchuptexture.com