Ucpaný záchod lze uvolnit během několika minut. Služeb drahých instalatérů již nebude třeba

Fotografie: Depositphotos

Občas se stane, že se ucpe toaleta a vy netušíte, jak tento problém vyřešit. Ještě předtím, než budete volat instalatéra, vyzkoušejte si tento trik, který by měl pomoci.

Ještě předtím, než přijde instalatér na opravu ucpané toalety, měli byste znát několik triků, které mohou pomoci. Ucpaná toaleta může vzniknout po návštěvě záchodu, použitím většího množství toaletního papíru nebo z jiného důvodu. Existuje ale trik, který si s ucpanou toaletou poradí do pár minut.

Domácí čistič toalety

Ať už máte toaletu ucpanou nebo pouze znečištěnou, vyzkoušejte si tento trik, který vám pomůže záchod vyčistit a také tak předejdete ucpané toaletě. Ohřejte si 2 litry vody, ale tekutina nesmí být horká. Ideální teplota je taková, kdy voda bude hřát, ale nebude pálit. S horkou vodou by vám mohla keramická toaleta prasknout.

Fotografie: Depositpotos

Všechnu teplou vodu nalijte do toaletní mísy a následně do záchodu přisypejte 1 hrnek jedlé sody a 2 hrnky octa. Tyto ingredience jsou velkými pomocníky při úklidu, jelikož dokáží rozpustit velké množství nečistot a poradí si i se špínou, která nechce pustit. Místo jedlé sody a octu ještě můžete použít tekuté mýdlo, které tyto ingredience dokáže nahradit.

Rychlá metoda čištění toalety

Následně si připravte trochu vody, která bude horká a nalijte ji do toalety. Pokuste se vodu nalít primárně do vody, a ne na stěny mísy. Všechny přípravky v toaletě nechte chvilku působit, a nakonec spláchněte obvyklým způsobem. Pokud by byl záchod ucpaný nějakou věcí, jako je například dětská hračka nebo jiný předmět, vyzkoušejte tuto věc vytáhnout pomocí ramínka nebo drátu.

Předejděte ucpanému záchodu

Je několik důvodů, kvůli kterým se může toaleta ucpat. Této nepříjemnosti ale můžete jednoduše předcházet, pokud se budete držet několika pravidel. Pokuste se všímat toho, jak vaše toaleta splachuje. Pokud spláchnutí trvá delší dobu, než je obvyklé, použijte po spláchnutí zvon, který by mohl uvolnit ucpaný odpad.

Nepoužívejte velké množství toaletního papíru, který s velikou pravděpodobností záchod dříve nebo později ucpe a budete jej muset stejně čistit. Používejte prkénko od toalety a po použití záchod vždy zavřete. Předejdete tak tomu, že by do mísy spadla nějaká věc. Do záchodu neházejte věci, které sem nepatří a neházejte do ní ani vlhčené ubrousky.

Zdroj: Fabiosa

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]