Dům o velikosti 40 m² k životu nabízí vše, co člověk potřebuje. I milionáři mohou tiše závidět

malý domek zvenku
Fotografie: Se souhlasem 2R Arquitectos

Větší vždy neznamená lepší. Malé domky se těší čím dál větší oblibě, jelikož mají spoustu nesporných výhod. Inspirujte se tímto malebným domkem.

Každý má svou vlastní představu vysněného domu. Pro někoho je to téměř palác se spoustou pokojů a koupelen, pro jiné zase pár místností s krbem, u kterého se může celá rodina scházet. Někdo kolem sebe potřebuje obrovskou zahradu, jinému stačí pár metrů čtverečních na pár okrasných keřů nebo květin. V poslední době se velké oblibě těší malé domky, jež jsou pro spoustu lidí cenově mnohem dostupnější.

Malý domek, útulný domov

Pokud si bydlení na tak malém prostoru neumíte ani představit, možná změníte názor. Domky menší než dvoupokojový byt mohou být velmi dobře zařízené. I na tak malé ploše tedy najdete veškeré potřebné vybavení. Cena na výstavbu takového domku je mnohem nižší než u větších rodinných domů. Mnohem levnější je i následná údržba a náklady spojené s péčí o dům. S pomocí správně zvolených barev a dekorací může být i takto malý domek dokonalým místem k životu.

malý domek kuchyně
Fotografie: Se souhlasem 2R Arquitectos

Dům snů na ploše 40 metrů čtverečních

I přes svou skromnou velikost je tento dům nádherným a útulným místem. Díky světlému interiéru působí vzdušně a prostorně. Moderně zvolený nábytek v neutrálních barvách celkový dojem ještě umocňuje. Dvě okna umístěná v obývacím pokoji prostor ještě opticky zvětšují.

V takové místnosti máte prostor pro relaxaci a odpočinek i pro zábavu s rodinou a přáteli. Ostrůvek v kuchyni pak jemně odděluje obě místnosti, aniž by ubíral místo nebo místnosti uzavíral. Obě místnosti tak mohou být funkčně oddělené, a přesto propojené.

Fotografie: Se souhlasem 2R Arquitectos

Jednoduchá světlá ložnice s bílou koupelnou jsou dokonale zařízené tak, aby poskytovaly vše, co by majitel takového domu mohl potřebovat. Venkovní terasa je dokonalým prodloužením domova a útulným místem pro venkovní relaxaci a rozjímání. Přímo vybízí k nerušeným chvilkám odpočinku s pohledem do zahrady.

Fotografie: Se souhlasem 2R Arquitectos

Mobilní domky na míru

Skvělou alternativou vlastního bydlení jsou moderní domky podobné unimo buňkám nebo maringotkám. Ty bývají často někde v dílně vyrobeny a následně nainstalovány na předem vybrané místo majitele pozemku.

Fotografie: Se souhlasem 2R Arquitectos

Během jediného dne máte dům na místě připravený k napojení na inženýrské sítě. Uvnitř už na vás čeká zcela vybavený interiér nábytkem na míru se spoustou úložného prostoru. V případě potřeby můžete domek opět naložit na kamion a nechat ho převést na jiné místo.

Zdroj: 2rarquitectos

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]