Vaření těstovin v hrnci je minulostí. Nový způsob přípravy oslní i zkušené milovníky kuchyně

Fotografie: Depositphotos

Těstoviny jsou pro svou rychlost přípravy výbornou přílohou. Nemusíte je vařit ve velkém hrnci, aby co nejlépe chutnaly a neslepily se. Vyzkoušejte tento trik.

Příprava těstovin je velmi snadná. Přestože existuje velké množství druhů a každý pokrm má specifické požadavky na konzistenci a výslednou chuť těstovin, je na každém obalu jednoduše vysvětlen postup jejich přípravy včetně doby vaření. Vám pak zbývá jen tento postup přesně dodržet a nedělat kompromisy při výběru vhodného hrnce, aby se těstoviny během vaření neslepily. Podle toho, jak měkké nebo tvrdé těstoviny chcete mít, pak hlídáte dobu vaření. Místo použití hrnce můžete k jejich přípravě vyzkoušet něco jiného.

Jak těstoviny uvařit bez hrnce

Je doporučováno těstoviny vždy vařit ve velkém hrnci, který pojme velký objem vody, aby měly těstoviny uvnitř hrnce během vaření dostatek místa a neslepily se k sobě. Abyste těstoviny jednoduše a rychle uvařili, aniž byste se museli bát, že po uvaření získáte slepenou hromádku, vyzkoušejte místo v hrnci připravit těstoviny na pánvi. Je to velmi jednoduché a ušetří vám to spoustu času.

Jak těstoviny uvařit v pánvi

K přípravě těstovin zvolte větší a vyšší pánev, kde je menší riziko, že by vám voda mohla vytéct a do níž se vám veškeré těstoviny pohodlně vlezou. Do pánve nalijte požadované množství vody a přiveďte ho k varu. Následně vodu osolte a přidejte těstoviny. Dále postupujte podle návodu uvedeného na obalu těstovin. Za pár chvil budete mít těstoviny připravené k servírování. Ušetřete si čas přípravou a vyzkoušejte tento jednoduchý trik.

různé druhy těstovin
Fotografie: Pixabay

Proč těstoviny vařit na pánvi

Díky větší ploše pánve a tomu, jak se teplo na jejím povrchu rozprostírá, je příprava těstovin v pánvi mnohem rychlejší. Voda, kterou do pánve nalijete, se ohřeje k varu mnohem rychleji než voda, kterou nalijete do hrnce. Pokud vaříte malé množství těstovin, tento trik jistě oceníte. Po pár minutách voda v pánvi vře a vy můžete přidávat těstoviny. Nemusíte tak ztrácet čas čekáním, než bude voda dostatečně horká. Pokud budete během přípravy těstoviny pravidelně míchat, nemusíte se ani bát, že by se vám uvnitř pánve slepily.

Zdroj: Xitrosti

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]