1 muž a 1 zchátralý dům: Šikovný snílek během dvou let proměnil ruinu k nepoznání

Fotografie: Alexander Roumega / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Jak to tak vypadá, někteří lidé mají velmi zvláštní dar. Některá jejich rozhodnutí se totiž prakticky automaticky ukazují po nějakém čase jako velmi moudrá.

Příkladem budiž krok člověka, který se za pouhých 12 000 dolarů (257 000 Kč), rozhodl koupit naprosto zchátralý malý domek. Všechny jeho přátele to nechalo v němém úžasu. Jen kroutili hlavami, proč něco takového dělá. Nový majitel nemovitosti ale nebyl v žádném případě hlupák. Měl v hlavě totiž přesné plány na totální přeměnu stavení v dezolátním stavu na něco zcela jiného. Na webu je znám jako „The Homestead Craftsman“.

První byly pochyby okolí

Se svými dovednostmi si byl tudíž zcela jist, že dokáže tento dům proměnit a výsledek bude rozhodně stát za to. Jakmile byl nákup dokončen, ihned se pustil do práce, aniž by se přitom uchýlil k jakékoli externí profesionální pomoci. Prvním krokem bylo odstranění koberců, poté přišel na řadu sádrokarton. Strhal desky a začal stahovat tapety. Prakticky kompletně zničil kuchyň, odstranil zbytky podlahy. Tím získal „čistý stůl“ pro všechny svoje záměry.

Dům čekalo prakticky kompletní přepojení, oprava základů a také stavba venkovní verandy. Ukázalo se, že podobný proces bude čekat i strachu. Po jejím dokončení bylo teprve možné přistoupit k vůbec nějakým úpravám interiéru. Skoro by se dalo říct, že z působní stavby nezbylo vůbec nic, že byla nahrazena snad atom po atomu. Malý domek prošel doslova a do písmene znovuzrozením. Dnes je místem, kde je skutečně radost strávit nějaký čas.

Rekonstrukce, která vyrazila všem dech

V kuchyni se nachází krásné desky z černé žuly, najdete tu myčku i veškerý pracovní prostor pro kulinářské manévrování. Když muž ukázal svým přátelům a příbuzným výsledek své práce, zkoprněli v naprostém úžasu, co se mu za tak krátkou dobu podařilo. Na Youtube pak proces rekonstrukce nepřekvapivě nasbíral miliony zhlédnutí. Je další ukázkou toho, jak vynikající řemeslných výsledků může opravdu schopný člověk dosáhnout svépomocí.

V životě je totiž velmi důležité mít jedno oko upřené na budoucnost a její možnosti. Jakmile totiž Craftsman spatřil původní stavbu, dokázal si přesně představit, co se v ní může ukrývat. Neomezoval se přitom na pouhé zdání, díky svým znalostem a schopnostem věděl, co lze očekávat. Jakmile byla dokončena nová podoba domečku, pronajal ho za cca 600 dolarů měsíčně (13 000 Kč). Během chvilky tak dosáhne kompenzace nákladů i zisku.

Zdroj: Virali

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]