Geniální trik na čištění digestoře, který ušetří čas i námahu naprosto každému: Využijte tento roztok

Fotografie: Antonio Mette / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Digestoř je v kuchyni nenahraditelné zařízení, jelikož pohlcuje pachy při vaření, aby se nešířily do dalších částí bytu. Nezapomeňte ji však řádně čistit.

Při své službě se digestoř poměrně rychle zanáší mastnými nečistotami. A když je neodstraňujete pravidelně, vytvoří se opravdu velké nánosy, jež už nejdou tak snadno vyčistit a odstranit, upozorňuje web Smakosze. S přírodními surovinami snadno udržíte toto zařízení v čistém stavu.

Použijte ocet či jedlou sodu

Na BydlímeÚtulně jsme již dříve popsali, jak postupovat při čištění filtru digestoře. Mimo vnitřních filtrů bývá ale zanesený i kovový kryt digestoře. Většinou vám zde nepomohou ani komerční chemické přípravky, které jsou k tomuto účelu určeny. Můžete to však zvládnout s octem, jedlou sodou, a kupodivu také s olivovým olejem. Čištění digestoře může být snadné a ekologické, pokud využijete běžně dostupné kuchyňské ingredience.

Začněte vytvořením roztoku ze stejných dílů vody a octa. Ten pak nalijte do rozprašovače a nastříkejte na vnější části digestoře. Nechte působit několik minut. Roztok pomůže mastnotu a další usazeniny rozpustit. Pro hlubší čištění můžete použít pastu z jedlé sody, kterou získáte smícháním sody s troškou vody. Tuto pastu naneste na více znečištěné oblasti a nechte působit až hodinu.

Soda tak do mastnoty pronikne a usnadní její odstranění. Po uplynutí této doby použijte houbičku nebo kartáček, abyste odstranili všechny nečistoty. Je samozřejmě možné, abyste rovnou vytvořili roztok ze sody a octa, a to v poměru 1 : 1, jak doporučuje web Which.

Hloubkové čištění koberců bez jediné kapky vody. Tento domácí trik vám ušetří hodiny času

Olej pro docílení lesku

Olivový olej může být užitečný pro leštění a ochranu nerezového povrchu digestoře po čištění. Stačí, když aplikujete malé množství oleje na měkký hadřík a jemně povrch přeleštíte. To zanechá na nerezu lesklý a ochranný film. Při čištění povrchu krytu digestoře musí být zařízení vypnuté a také byste měli dbát na to, abyste nepoškodili elektrické součásti. Pravidelné čištění nejenže zlepší výkon digestoře, ale také přispěje k udržení hygieny ve vaší kuchyni.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*