Manželé svépomocí zrekonstruovali starou koupelnu do vysněné podoby. Ušetřili tak 140 000 Kč

Fotografie: Dejan Krsmanovic / Creative Commons / Attribution 2.0

Amber a Trey Masciarelli jsou mladí manželé z Bellaire v Ohiu. A ti se rozhodli, že se sami pustí do rozsáhlého renovačního projektu.

Tím projektem byla rekonstrukce starého domu se třemi ložnicemi, který pár koupil za 70 tisíc dolarů (1,4 milionu korun) v květnu 2019. Manželům trvalo celé dva roky, než byla nemovitost proměněna k jejich celkové spokojenosti. A protože se Amber a Trey pustili do svépomocné rekonstrukce bez toho, aniž by měli předchozí zkušenosti, stali se známými osobnostmi. Nejen na internetu a instagramu, kde celou přestavbu zrekonstruovali, ale dokonce i v rámci národní televize.

Vysněná koupelna

Pár si pořídil starší zabavený dům a rozhodl se svépomocí nejprve zrekonstruovat starou, nudnou a špinavou koupelnu. Původně mysleli na řemeslníky a svépomocně chtěli dělat jen drobnější věci. Jenže pak přišla celosvětová pandemie covidu-19. Amber a Trey tedy nelenili a pustili se do rekonstrukce sami, píše web LittleThings. Vždyť co s časem, když lidé prakticky nesměli opouštět své domovy a pracovalo se z domu. Pandemie spoustě lidí leccos vzala, ale jiným zase poskytla hodně času, který smysluplně využili.

Manželé se rozhodli, že díky svépomocné rekonstrukci ušetří nějaké peníze. A to se také stalo. Jejich celková úspora na konci činila asi 140 tisíc korun. Materiál a nářadí získávali z diskontních obchodů, z výprodejů a bleších trhů. Amber chtěla mít hlavně dokonalou koupelnu. Pustili se do ní hned, jakmile upravili obývací pokoj a kuchyni, kde položili nové podlahy a instalovali překližku na stropy. Také zde zbořili zeď, aby vznikl otevřený koncept.

V takto velkém přívěsu už se bydlet dá

Přestavbou starého přívěsu si mladá žena splnila dětský sen. Její domov jí závidí i milionáři

Sami si ze zbytkového dřeva a bufetového jídelního stolu za pouhé 2 tisíce korun vyrobili i kuchyňský ostrůvek. Peníze raději utratili za kvalitní křemenné desky, aby měl ostrůvek i pracovní plochy dokonalý povrch, uvádí web Metro.

Vše se naučili za pochodu

A právě mezi tím vším zbourali starou koupelnu, aby ji mohli vytvořit od základů, tedy včetně nových elektrických a vodovodních instalací. Na stěny i podlahu položili kvalitní dlaždice s moderní povrchovou úpravou. Pořídili si také umývadlovou skříňku a zrcadla. Jakmile byla Amber s koupelnou spokojena, zrušili ještě menší ze dvou ložnic a přeměnili ji na prádelnu. Celá rekonstrukce a renovace přišla manžele na 590 tisíc korun, což je na tamní poměry, a vzhledem k tomu, že se dělala i nová střecha, velice příznivá cena.

Ve svých internetových a instagramových příspěvcích manželé sdělují, že i když jim šlo dílo od ruky, tak se občas i něco nepodařilo. Ale člověk se nesmí dát. Důležité je začít a učit se za běhu. Na BydlímeÚtulně jsme pro vás také napsali o manželích, kteří provedli rozsáhlou, a přitom zdařilou rekonstrukci domu z roku 1960.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*