Z tohoto důvodu naše babičky vždy dávaly čajové sáčky na parapety. Na tento trik většina lidí zapomněla

Fotografie: Alborzagros / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Čajové sáčky rozhodně nepatří do koše. Nabízí totiž řadu dalších zajímavých využití, která ocení každá zkušená hospodyňka.

Mnoho lidí pije každý den svůj oblíbený čaj, jehož sáčky následně končí v koši. Právě tato balení nicméně nabízí řadu zajímavých využití, například ve formě výživného hnojiva pro rostliny nebo jako odpuzovač otravného hmyzu v domácnosti. Pokud tedy komáři, mouchy nebo třeba vosy neustále obtěžují i vás, začněte sáčky raději dávat na parapety a další místa, kde se havěť nachází. Brzy budou dle webu EleganzaPlus do jednoho pryč.

Proč máte doma hmyz

Hmyz míří do domácností hned z několika důvodů. Pokud například vyhazujete zkažené jídlo, máte špinavé umyvadlo nebo koš, brzy nejspíš přilétne a bude otravovat, dokud s tím něco neuděláte. Stejně tak jej může přilákat i únik vody nebo rozlití jídla pod nábytkem, voní mu také určité rostliny. Zbavit se ho můžete nicméně velmi snadno, a to použitím obyčejných čajových sáčků. Stačí ho po vylouhování položit na podšálek a umístit na správná místa.

Ta dle webu RealSimple zahrnují především parapety oken, oblast košů a také různé praskliny ve zdech. Právě jimi totiž mohou příslušníci hmyzu prolétnout a začít zkoumat vaši domácnost do nejmenšího detailu. Velmi dobře také působí máta, která navíc odpuzuje i pavouky, šváby, a dokonce myši. Nejlépe přitom funguje ve formě spreje. Ten si připravíte smícháním mátového oleje s vodou. Pak už stačí směs nalít do rozprašovače a aplikovat.

Celý život jste vůni do záchodu umisťovali špatně. Kvůli této chybě WC blok prakticky nefunguje

pytlíky s čajem
Fotografie: Freepik

Čajové sáčky mají řadu dalších zajímavých využití v domácnosti. Použít je můžete například jako hnojivo pro pokojové a venkovní rostliny nebo k odstranění zápachu z rukou po vaření. Dobře fungují i v ledničce, neboť dokáží absorbovat různé pachy. Podle některých zastánců tradiční medicíny je lze využít také jako podpůrný prostředek pro pleť. Na webu BydlímeÚtulně jsme také radili, že s hmyzem si poradí citron s hřebíčkem.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*