Po bankrotu přišli i o dům. Z levných materiálů si postavili lesní bydlení s nádherným výhledem

Fotografie: Freepik

Po bankrotu jim zůstaly jen oči pro pláč a kousek půdy ve strmém svahu. Manželé se ale nevzdali a nyní si užívají exkluzivní výhled.

Když se řekne dům na stromě, většina lidí si představí primitivní obydlí à la Tarzan. Moderní doba s sebou přináší ale moderní přístupy, díky čemuž i taková stavba, jako je dům na stromě, může skýtat pohodlné a elegantní zázemí.

Bankrot jako nový start

Stavba vysněného domu Johna a Sharon nezačala právě nejlépe – vlastně by se dalo říct, že do ní byli dotlačeni okolnostmi. Manžele totiž potkal bankrot, který způsobil, že přišli o veškerý svůj majetek, včetně velkého domu o pěti ložnicích. Jediné, co jim zůstalo, byl kousek zalesněné půdy ve strmém kopci, o nějž banka vymáhající jejich pohledávky neměla zájem. Manželům se z něj ale povedlo vytvořit zlatý důl.

Kromě finančních problémů se museli manželé potýkat rovněž s těmi zdravotními. To když John utrpěl masivní infarkt, který ho málem stál život, jak uvádí manželé pro MyPositiveOutlooks. V rámci rekonvalescence se ale John za velké pomoci Sharon pustil do stavby kontejnerového domku na úbočí strmého pozemku. Po jeho dokončení manželé nezaháleli a pustili se do dalšího. A poté do dalšího. Dnes tak vlastní celkem tři nemovitosti, které jim generují peníze.

Luxusní domov Michala Davida nadchl celé Česko. Jeho vybavení mu závidí doslova každý

Výhled za milion

Manželé se totiž rozhodli o svůj panoramatický výhled na lesy a hory podělit i s dalšími. Dva ze svých domů tak pronajímají, čímž si vytvořili pasivní příjem. Podobnou myšlenku měl i pronajímatel jiného domku na stromě s praktickou kuchyní, o němž jsme psali již dříve na BydlímeÚtulně. John a Sharon mysleli i na balkon, z nějž se mohou kochat okolní přírodou.

Dům, ve kterém manželé bydlí, je vytvořený z kontejnerů. I přes tento netradiční materiál jejich domov koresponduje s okolní přírodou. Díky tmavým barvám, které jsou pak v interiéru kombinované s kontrastní bílou, vznikl nadčasový prostor, jak uvádí LivingBigInATinyHouse. Výrazným prvkem domácnosti je kuchyně, kde manželé tráví spoustu času. Disponuje tak velkými spotřebiči a důmyslně rozloženým prostorem.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*