Opuštěné veřejné toalety celému městu jen překážely. Mladá žena je přestavěla na luxusní domov snů

Fotografie: Graham Robson / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Architekta se rozhodla přeměnit nepoužívané veřejné toalety na plnohodnotný domov s jednou ložnicí. Její blízcí se jí nejdříve smáli, teď její práci obdivují.

Laura Clark je architektka z Anglie, která se specializuje na rezidenční přestavby, přístavby a nové budovy. Laura také navrhuje svůj vlastní nábytek a interiérové ​​předměty ve spolupráci s dalšími umělci a designéry. Získala několik ocenění, jež oslavují její kreativní a inovativní přístup k designu a architektuře. Rozhodla se také pro neobvyklou proměnu podzemních veřejných toalet.

Přišla s odvážným plánem

Laura poprvé spatřila opuštěné toalety v roce 2005, když se přestěhovala do Londýna. Kdy řekla svým přátelům a rodině, že plánuje přeměnit tento původně veřejný prostor na byt s jednou ložnicí, jejich reakce byly různé. Nejdříve přišel smích, pak hrůza a následně kritika, když všichni zjistili, že to skutečně myslí vážně. Jenže Laura ani na okamžik nepochybovala, že přesně tohle chce, jak uvádí Telegraph.

Toalety byly postaveny v roce 1929 a naposledy byly použity v 80. letech 20. století. Není divu, že na řadu nejdříve přišly demolice a úklid, aby se z tohoto opuštěného místa stalo slušné staveniště. Místo na začátku vypadalo strašidelně a bylo až po okraj plné odpadků. Spolu se staviteli a dělníky zahájila Laura dlouhou cestu za domovem svých snů. Nakonec po několika měsících tvrdé práce a vynaložených 65 000 dolarech (v přepočtu asi 1,5 milionu korun) byl projekt dokončen.

Staré vlakové nádraží proměnili v unikátní domov. Propojili tak historickou atmosféru a moderní pohodlí

Z opuštěných toalet bydlení snů

To, co bylo dříve známé jako opuštěná veřejná toaleta, se změnilo ve stylový byt s jednou ložnicí plný světla a barev. Perlou tohoto architektonického mistrovského díla je ložnice červené a zlaté barvy s postelí s nebesy a zrcadlem. Je těžké představit si, že na tomto místě v minulosti lidé vykonávali potřebu.

Kromě okouzlující ložnice má tento moderní dům vše, co člověk může potřebovat – obývací pokoj s policemi na knihy, které se táhnou celým bytem, ​​kuchyň s veškerým potřebným vybavením, a dokonce i malou zahrádkou, jak informuje BrightSide.

Tato fascinující koupelna se zlatými listy je dalším příkladem toho, jak může starý, nudný a strašidelný prostor znova ožít v rukou talentovaného a vynalézavého umělce. Stejně tak můžete přestavit i starou garáž na plnohodnotné a luxusní místo k životu, jak jsme již psali na BydlímeÚtulně.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*