Každý rok se těšíte na bohatou úrodu okurek, ale ke konci sezóny sbíráte jen uvadající plodiny. To se dá napravit pomocí domácího hnojiva – okurky přivede zpět k životu.
Pokud rádi zahradničíte a pěstujete domácí plodiny, ale stále ještě trochu tápete, jak na to, abyste sklízeli bohatou a chutnou úrodu, máme pro vás tip, jak i zmírající okurky přivést opět k životu a vychutnat si svěží zeleninu plnou vody. A ještě využijete zbytky chleba.
Okurky milují letní teploty
Pamatujte, že okurky milují teplo léta, ovšem jak jejich sezóna pokračuje, mohou se zdát mírně ubité a čím dál tím unavenější, jak uvádí TheRustedGarden. Během kritické fáze kvetení a plození vyžadují okurky značnou výživu, aby lépe prospívaly. Bez vhodného zalévaní a hnojení se u nich mohou projevit příznaky, jako je opadávání květů, žloutnutí listů a vznik deformovaných plodů.
Dejte okurkám chléb
Řešením je dát okurkám chléb. Jednoduché a ekonomické hnojivo, které využívá strouhanku, kůrku nebo i zbytky střídky. Výhody poskytuje nejen okurkám, ale i rajčatům, lilkům, paprikám nebo i růžím, které na staré pečivo reagují velice příznivě, jak radí server EleganzaPlus. Síla pečiva pochází především z droždí, které obsahuje.
Kvasnice slouží jako bohatý zdroj esenciálních stopových prvků, aminokyselin a bílkovin, které obohacují půdu i rostliny. Hnojení chlebem zlepšuje mikrobiální aktivitu půdy, čímž zlepšuje i živiny, jež si z ní plodiny berou. Namočte 600 g pečiva do 3 litrů vody a nechte několik dní kvasit. Poté přeceďte a smíchejte 100 ml nálevu s 1 litrem vody a zalévejte.
Toto hnojivo je klíčem k vypěstování bohaté úrody cuket. Většina lidí tyto zbytky z kuchyně vyhazuje
Každý keř okurky získá vydatnou dávku zálivky, která odpovídá potřebnému množství, abyste zase okurky nepřekrmili. Pokud nemáte zahradu, žijete například v bytě, ani vy nemusíte být ochuzeni o chutnou úrodu okurek. Na BydlímeÚtulně jsme již psali o pěstování okurek na okenním parapetu.
Napište komentář