Skořice a zázvor udělá z obyčejného vývaru přímo delikatesu

Fotografie: Kui-Doraku / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Pokud patříte mezi milovníky vývaru, pak byste měli vyzkoušet tento jednoduchý trik. Přidejte tyto dvě ingredience a výsledek vás zaručeně velmi příjemně překvapí.

Vývar patří mezi nejoblíbenější typy polévek nejen pro svou výtečnou chuť, ale také pro velké množství nutričních hodnot, vitamínů a dalších prospěšných látek, jimiž velmi pozitivně působí na lidské zdraví, říká doktorka Amy Richter. Obzvlášť na podzim se hodí mít tuto vitamínovou bombu vždy po ruce. S těmito přísadami jeho chuť navíc ještě vylepšíte.

Jak uvařit dokonalý vývar

Důležitou roli při vaření této polévky hrají především zvolené suroviny. Aby byl konečný výsledek co nejlepší, věnujte čas pečlivému výběru těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších přísad. Dodržujte také dobu přidání jednotlivých kousků do vývaru, aby se stihla uvolnit všechna jejich chuť a vůně. Jedině tak si připravíte poctivou aromatickou polévku.

Přidejte skořici a zázvor

Tajemstvím vývaru, po kterém se budou všem sbíhat sliny, jsou skořice a zázvorová kůra. Skořice je nejen oblíbeným kořením plným příjemné vůně, ale také má silné baktericidní a protizánětlivé vlastnosti. Její účinky jsou vyhledávané především při nevolnosti, snaze snížit krevní tlak nebo stabilizovat hladinu cukru v krvi. Také velmi pozitivně působí na trávení a zrychluje lidský metabolismus.

Zázvor pomáhá udržovat srdce v co nejlepší kondici a podporuje hubnutí. Dokonce dokáže zahubit některé škodlivé mikroorganismy v lidském těle. Obzvlášť cenný je v chřipkovém období. Pro své protizánětlivé vlastnosti se hojně využívá jak v přírodní, tak i moderní medicíně. Jednoduše stačí přidat do vývaru trochu skořice a zázvorové kůry a vychutnat si jeho dokonalou chuť.

Záchrana chuti a barvy mraženého špenátu: Vroucí voda i kostky ledu se postarají o úspěch

čistý vývar
Fotografie: Pexels

Další přísady do vývaru

Kromě běžných přísad a koření někteří přidávají také játra, jež ozvláštní jeho konečnou chuť. Dříve se často přidával i ocet, který svými vlastnostmi pomáhal rozpouštět chrupavky a pojivové tkáně v kostech. Díky němu byl konečný výsledek ještě bohatší na prospěšné látky, ale také mnohem sytější, chutnější a výraznější.

Zdroj: Onet, Healthline, Healthline, Healthline

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]