Geniální trik, díky kterému se trouba vyčistí sama. Igelitové sáčky se postarají i o nejhorší mastnotu

Fotografie: Depositphotos

Zbavte se nánosu připálenin a špíny z trouby jednoduchým trikem. Budete na něj potřebovat několik igelitových sáčků.

Asi ve většině domácností se chtě nechtě jednou za čas nakumulují igelitové sáčky. Co s nimi? Právě díky „nepropustnému“ materiálu, ze kterého jsou, vám mohou dobře posloužit i při úklidu. Třeba takovou troubu s nimi vyčistíte od připálenin téměř bez námahy.

Aby trouba troubou byla

Luxovat byste měli asi dvakrát týdně, stejně jako čistit toaletu, utírat prach ale stačí i jednou za čtrnáct dní. Úklid trouby nicméně do podobných „tabulek“ úplně nezapadá – jak často byste ji tedy měli čistit? Vlastně to záleží na tom, jak často ji používáte, případně jak šikovní nebo nešikovní při manipulaci s jídlem jste. Pokud se vám pokaždé podaří její útroby zacákat omáčkou, úklid by měl následovat třeba i po každém použití. Jinde postačí třeba i jednou za měsíc.

Abyste se nedostali do bludného kruhu neustálého uklízení, vyzkoušejte trik, který uvádí portál UdachnyeSovety. Ten doporučuje vnitřek trouby důkladně pokrýt čistidlem – přírodním, komerčním nebo třeba tabletou do myčky, jak jsme psali na BydlímeÚtulně. Úklidový prostředek po nečistotách mírně rozetřete a poté zakryjte vrstvou igelitových sáčků. Díky nim se čistič opravdu vstřebá a přibližně po dvou hodinách působení stačí stěny trouby jen otřít vlhčeným hadříkem.

Provoňte a vyčistěte svou domácnost díky obyčejným mandarinkám, které působí lépe než drahé přípravky

Proč je čištění trouby tak důležité

Pravidelná údržba trouby, jejíž součástí by stejnou měrou mělo být i čištění nečistot, mastnoty a připálenin, je velmi důležitá. Podle portálu MarthaStewart je to například z těchto důvodů:

Plastové sáčky
Fotografie: Freepik
  • Jídlo se nepropéká rovnoměrně.
  • Připravovaný pokrm může páchnout spáleninou nebo vsáknout odér z předchozího jídla.
  • Znečištěná trouba špatně funguje, což má vliv na následnou spotřebu energie.
  • Zkracuje se životnost spotřebiče.
  • Tuk a mastnota v troubě se může vznítit a způsobit požár.

Rozhodně tedy nejde jen o estetickou záležitost a vizitku hospodyňky. Zanedbaný spotřebič se může pro domácnost stát dokonce až bezpečnostním rizikem.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*