Díky různým trikům a vychytávkám je mnoho domácích činností snazších a rychlejších. S touto vychytávkou zlepšíte chuť i vlastnosti vývaru. Postačí vám k tomu jen kousek chleba.
Příprava kvalitního a lahodného vývaru vyžaduje kromě surovin té nejlepší kvality také spoustu času a trpělivosti. Aby byl konečný výsledek vaší práce co nejchutnější, je potřeba přísně dodržovat postup přípravy vývaru. Kvalitní vývar nijak neošidíte a veškerá práce i čas se nakonec vyplatí. Vhozením kousku chleba do vývaru můžete snadno vyřešit jeden problém, a navíc vylepšit celkovou chuť připravované polévky.
Proč přidávat do vývaru chleba
Nejspíše vás hned napadlo, co má chleba s vývarem společného. Tento originální trik však pomůže snížit množství tuku v polévce. Pokud se vám vývar zdá příliš mastný, vhoďte do něj na chvíli krajíc chleba. Pár minut nechte povařit a vyjměte ho dříve, než se rozmočí. Chleba dokáže vstřebat přebytečný tuk, a tak bude vývar méně tučnější a zdravější.
Jak docílit co nejlepší chuti vývaru
Aby váš připravovaný vývar chutnal co nejlépe, přidávejte do něj jen ty nejpoctivější a nejkvalitnější suroviny, které vám samy o sobě zaručí nejlepší chuť. Celkovou chuť polévky však ovlivní i doba přidání jednotlivých surovin. Nejprve byste měli přidat do studené vody maso, aby se jeho chuť pomalu do vývaru uvolňovala. Teprve později přidávejte zeleninu a koření. Vývar vařte raději déle a nesnažte se jeho přípravu urychlit. Jedině tak se do polévky stihnou uvolnit všechny chuťové a aromatické složky.
Další triky s chlebem
Různé druhy pečiva vám vydrží různou dobu. Bílé pečivo je například dobré jen po dobu tří dnů, celozrnné asi čtyři dny a kváskové pečivo můžete jíst až po dobu jednoho týdne. Pokud chcete pečivo skladovat delší dobu, je dobré uchovávat ho v mrazáku. Při rozmrazování vložte chleba do sáčku, poté bude jako čerstvý. Na pečivu můžete ušetřit i tím, že si koupíte den staré pečivo. Ztvrdlé pečivo navíc nemusíte vyhazovat, můžete si z něj vyrobit strouhanku a využít ji při obalování a smažení.
Zdroj: Tudasfaja