Recept na úžasně jemný jablečný štrůdl! Ten musíte zaručeně vyzkoušet

Štrůdl je vítězem v kombinaci sladké a kořeněné chuti. Připravte si k šálku kávy tento výborný moučník.

Suroviny:

  • 750g jablek, nakrájené na plátky
  • 1½ lžičky mleté skořice
  • ½ citrónu, pouze kůru
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 100g hnědého cukru
  • 75g rozinek
  • 20g másla
  • 40g strouhanky
  • Listové těsto
  • Vejce

Postup:

Předehřejte si troubu na 170°C. Připravte si plech s pečícím papírem. Smíchejte nakrájená jablka se skořicí, citrónem, cukrem a rozinkami. V malé pánvi si rozehřejte máslo a opražte strouhanku, dokud nebude mít zlatohnědou podobu. Poté vsypte do jablečné směsi a promíchejte.

Rozdělte si listové těsto na dvě části a rozválejte, po jednom, na asi 3 mm plát (pokud nekoupíte již rozválené těsto). Poté dejte polovinu směsi s jablky na rozválené těsto a zabalte.

Zabalenou nohu štrůdlu přendejte na připravený plech. Následně potřete rozšlehaným vajíčkem.

Celý postup opakujte s druhou částí listového těsta.

Pečte po dobu cca 20 – 30 minut (záleží na výkonnosti trouby), dokud nebude štrůdl dozlatova.

Vychladlý štrůdl můžete ještě posypat moučkovým cukrem. Přejeme vám dobrou chuť!