Chcete-li rychle a efektivně rozmrazit maso z mrazáku bezpečným způsobem, zkuste trik, který vám zajistí, že získáte měkké maso do pár minut.
Spousta lidí nakupuje potraviny v akci a ukládá je do mrazáku na později. To platí především pro maso. To má ovšem tendenci dlouho rozmrzat, proto si někteří pomáhají mikrovlnnou troubou, což není zrovna šťastné řešení. Popřípadě maso namočí do teplé vody, tím ale může ztratit svou chuť. Proto je potřeba najít způsob, který maso rozmrazí za pár minut a uchová jeho chuť i živiny. Naštěstí takový trik existuje.
Zapomeňte na mikrovlnnou troubu
Nejlepší je samozřejmě vytáhnout maso včas a nechat ho pomalu povolit v lednici. Pokud ale potřebujete vařit a zapomněli jste si maso z mrazáku vytáhnout, možná začnete pokukovat po mikrovlnné troubě, která by proces rozmrazování mohla urychlit. Sice máte pravdu, ale na tento nápad raději rovnou zapomeňte, jak radí TheKitchn.
Rozmrazování masa v mikrovlnné troubě není ideálním řešením. Když tímto způsobem maso rychle rozmrazíte, bakterie se mohou začít množit bleskovou rychlostí a maso s větší pravděpodobností ztratí vlhkost, bude sušší, což ovlivní i jeho chuť. Tento způsob rozmrazování navíc může být nerovnoměrný.
Většina Čechů při mytí kuchyňského prkénka napáchá více škody než užitku. Touto chybou riskujete zdraví
Měkké maso za pár minut
Naštěstí podle webu Toftiaxa existuje velmi rychlý a dokonalý způsob rozmrazování masa bez ohledu na to, jak tvrdé je. Stačí kápnout pár kapek bílého octa a do 3 minut rozmrzne. Postup je velice jednoduchý. Naplňte hrnec o velikosti masa vodou. Přidejte pár kapek bílého octa a lžičku soli. Poté míchejte, dokud se sůl a ocet nerozpustí. Nyní můžete do roztoku vložit kus zmrzlého masa.
Nemusíte se bát, že by maso páchlo po octu a získalo nakyslou chuť. Bílý ocet chuť masa zachová. Jeho účelem je jediné – rychlé rozmrazení. Obsahuje totiž velké množství kyseliny octové, která snižuje bod tuhnutí vody. Rozmrazování pomocí bílého octa trvá maximálně 5 minut. Na BydlímeÚtulně jsme také zmiňovali vhodné způsoby rozmrazování chleba.
Napište komentář