Nenechávejte nákup kapra na poslední chvíli. Kromě většího výběru si zvolíte i kvalitnější kousky. Maso vám vydrží uskladněné v mrazáku i několik měsíců.
Po dušičkách se v mnoha obchodech začínají objevovat vánoční výzdoby a tipy na dárky. S blížícím se Štědrým dnem pak roste shon a snaha o koupi toho nejlepšího kapra. Pokud toužíte po opravdové kvalitě, rozhodně byste neměli s jeho nákupem otálet. Podle webu Genialne je lepší vyrazit pro něj mnohem dříve a uložit jej do mrazáku.
Jak vybírat kapra
Přestože se to káděmi s rybami před Vánoci všude jen hemží, pokud máte čas, měli byste se vydat k osvědčeným prodejcům. Ideálně vybírejte rybu, která žila v dobrých podmínkách, měla dostatek prostoru k pohybu a zdravé prostředí. Takové maso bude opravdu kvalitní a chutné. Důležitou roli hraje podle webu ProŽeny nejen velikost, ale i pohyblivost.
Proč nakupovat kapra s předstihem
Nejenže v tuto dobu budete mít mnohem větší výběr a atmosféra u prodejců bude značně poklidnější, ale vyplatí se vám to i z ekonomického hlediska. Těsně před Štědrým dnem totiž cena za kapry a jiné ryby mnohonásobně roste. Namísto toho se vyplatí jej koupit levněji dříve a rovnou nechat naporcovat a zamrazit, což je mnohem humánnější než jejich přechovávání ve vanách nebo jiných nádobách s vodou.
Jak zamrazit kapra
Před zmrazením musíte rybu napřed důkladně očistit. Začněte jejím vyvrhnutím a zbavením šupin. Pokud si sami na tuto práci netroufáte, využijte raději služeb odborníků. Jakmile však rybu přinesete domů, omyjte ji vodou a osušte papírovým ubrouskem. Naporcujte a vložte do uzavíratelného sáčku. Takto uložené rybí maso vydrží i 3 měsíce.
Vánoční kaktus miluje hnojení ovocem. Dostatek vitamínů mu v zimě umožní nádherně vykvést
Jak opět rozmrazit kapra
Ideální je naporcovanou zmrazenou rybu umístit do hluboké mísy a nechat pomalu rozmrzat. Jestli vás však tlačí čas, přilejte k ní studenou vodu a každou hodinu vyměňujte. Rozmrazené rybí maso byste měli zkonzumovat nejpozději do 24 hodin. Už dříve jsme na stránkách BydlímeÚtulně doporučovali, jak přípravu ještě vylepšit, abyste si co nejvíce pochutnali, nebo jak z kuchyně odstranit nepříjemný zápach rybiny.