Rybímu zápachu po vaření jednou provždy dost: Domácí osvěžovač vzduchu využívá účinky citrusů

Fotografie: Peachyeung316 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Odstranění rybího zápachu v kuchyni a na rukou není složité. Získejte tipy, jak se zbavit nepříjemných pachů, a užijte si své rybí lahůdky s radostí.

Smažené, pečené nebo dušené ryby jsou lahodnou pochoutkou, ale vůně, kterou při přípravě uvolňují, může v bytě zůstat ještě dlouho poté. Pokud nechcete, aby vaše kuchyně stále voněla po rybách, existují jednoduché triky, které vám pomohou vyhnout se nepříjemným pachům.

Co udělat s rybou?

Před samotným smažením nebo vařením ryb dejte jejich maso namočit na půl hodiny do studeného mléka. Mléko dokáže efektivně absorbovat nepříjemný zápach a udrží ho pod kontrolou. Maso také můžete potřít citronovou šťávou, která navíc obohatí chuť a neutralizuje nepříjemné aroma.

Během vaření ryb zapněte digestoř, aby se odpařující pachy co nejrychleji odvedly ven. Kromě toho si můžete připravit domácí osvěžovač vzduchu, který dokonale pohltí zápach ryb. Stačí do hrnce nalít vodu a několik lžic lihového octa, přidat pár hvězd anýzu, hřebíček a skořici, nebo jejich práškovou verzi. Vařte směs 15 minut a nepříjemný zápach z ryb bude zapomenut.

Načichnou i ruce

Aby hrnce zůstaly prosté rybích zbytků a zápachu, dejte si záležet na pravidelném mytí nádobí. Pokud vám v hrnci nějakou dobu zůstaly zbytky ryb, zkuste do něj vložit na čtvrtiny nakrájený citron, limetku, pomeranč nebo grapefruit, zalijte toto ovoce vodou a vařte několik minut. Tím osvěžíte nádobí i vzduch v kuchyni.

citrony
Fotografie: Pixabay

A co ruce? Pokud se rybí vůně přenese na vaše ruce, máte několik jednoduchých možností, jak se jí zbavit. Potřete si ruce zubní pastou, která dokonale neutralizuje pach. Také kávová sedlina může sloužit jako jemný peeling, jenž zápach ryb odstraní. A v neposlední řadě můžete ruce namočit do citronové šťávy, která pach účinně neutralizuje.

S těmito jednoduchými triky se zbavíte nepříjemného rybího zápachu a váš domov bude zase vonět čerstvě a příjemně. Tak si můžete bez obav užívat svých oblíbených rybích pochoutek, aniž byste museli snášet nepříjemné následky.

Zdroj: Porady Interia

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]