Oprah Winfrey vzešla z naprosté chudoby a nyní si užívá luxusu v domě po slavném herci

Oprah Winfrey je jednou z nejznámějších amerických moderátorek. Díky své oblíbené show si vydělala také velké množství peněz, které ráda investuje do nemovitostí. Nedávno si tak zakoupila v pořadí už třetí ranč v kalifornské oblasti Montecito. Zajímavé je celé pozadí této koupě, neboť předchozím majitelem ranče byl herec Jeff Bridges.

Winfrey od něj po slevě nemovitost koupila za téměř sedm milionů dolarů. Hodnota jejích tří rozlehlých rančů v okolí Santa Barbary tak dohromady činí již osmdesát šest milionů dolarů, což odpovídá téměř dvěma miliardám korun.

Historie ranče

Oscarový herec Jeff Bridges si tento ranč pořídil v roce 2014 a během následujících let původní nemovitost, postavenou před více než sto lety ve španělském stylu, náročně opravil. Dům tak v sobě spojuje starou tradici, ale zároveň vyhovuje požadavkům na moderní a pohodlné bydlení. V březnu loňského roku se ale herec z neznámých důvodů rozhodl dům prodat a nabídl ho za osm milionů dolarů. Zájem o ranč ale nebyl takový, jak předpokládal, a tak ho ke konci loňského roku koupila Oprah Winfrey za téměř totožnou cenu, kterou Bridges za ranč zaplatil před jeho rekonstrukcí.

Rozlehlost i útulnost

Ranč se nachází na pozemku o rozloze téměř dva hektary, a nabízí tak obrovský prostor. Součástí exteriéru nejsou jen zahrady, ale také bazén či stáj pro pět koní. Na pozemku se nachází také samostatně stojící domek určený pro návštěvy. V interiéru se nacházejí tři ložnice, dvě koupelny, obývací pokoj, kuchyň či sauna. V domě je také pět funkčních krbů.

Pokud jde o nábytek, je vyroben z masivního dřeva, ostatními dominantními barvami interiéru jsou světlé odstíny bílé, béžové, šedé a hnědé. Nápadité jsou i další dekorace, například osvětlení či textilie. Velká okna celý prostor vyplňují příjemným přirozeným světlem a zároveň nabízejí výhled do okolní zahrady.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]