Obyčejná lepicí páska postačí k oživení zašlého pokoje

Kreativita některých lidí nezná mezí. A lepicí páska je předmět, který tuto kreativitu velmi silně jitří. Rolička tmavomodré elektrikářské izolepy nedala spát ani jistému mladému muži, jehož představivost a um okouzlily celý svět. Neobvyklý materiál využil k dekoraci zdí ve svém domě a vytvořil neuvěřitelně působivá umělecká díla.

Design, který vypadá velmi draze, muž vyrobil s minimální investicí peněz, zato s maximálním vypětím své fantazie a hlavně trpělivosti.

Kreativita s lepicí páskou

Pokud máte trochu času a trpělivosti, můžete se pokusit fascinující bytový design napodobit. Nepotřebujete k tomu nic jiného, než pár roliček gumové izolační lepicí pásky, kterou používají elektrikáři. Odstín pásky je lhostejný. Nakonec ji totiž ze zdi stejně sundáte.

Páska slouží pro vytvoření invertovaných barev. Vymezte si na práci dostatečné množství času a trpělivosti a nedejte se při práci rušit.

Pouze tak docílíte fascinujícího designu, jako onen muž, jehož práce obletěla svět sociálních sítí po celé zeměkouli. Jeho talent a představivost je mimořádná. Je skvělé nechat se jeho prací inspirovat a pokusit se ji napodobit ve vlastních domácích podmínkách. Zkusíte to také?

Od jednoduchého ke složitému

Svůj design začal vytvořením prosté čtvercové sítě, jejíž rozestupy si však musel pečlivě vyměřit. Začal svislými pruhy a pokračoval těmi příčnými. Všechny fáze svojí práce krok za krokem dokumentoval na fotografiích, které poté zveřejnil na internetu.

Do čtvercové sítě pak v rovnoměrných rozestupech s pomocí pásky vytvořil srdíčka a následně pásku z prostoru mezi nimi zase odstranil. Naopak nechal čtvercovou síť srdíček, a mezi nimi řadu svislých čar z lepenky.

V dalším kroku už jde do tuhého. Přichází na řadu štětec a černá barva, kterou muž vymaloval prostor mezi srdíčky důkladně tak, aby jejich vnitřek zůstal nedotčen. Poté, co barva zaschne, odstraní se i ostatní zbytky lepicí pásky a na zdi zůstanou nádherné srdčité grafické obrazce.

Fotografie: Imgur

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]