Dokonalý srub na téměř opuštěném ostrově potěší nejen milovníky přírody

I chata může nabídnout dokonalé dlouhodobé bydlení. Pokud někdo touží po takovém, které by mu umožnilo pobyt v přírodě mimo civilizaci a zároveň by mu poskytlo dostatek moderního pohodlí doslova pod jednou střechou, mohla by odpovědí být jedna velice zajímavá nemovitost.

Kde lze chatu najít a čím je jedinečné její umístění

Pokud byste tuto chatu chtěli vidět na vlastní oči, museli byste se vydat do Kanady, a to nejlépe do Ottawy, z níž se lze k chatě dostat po absolvování přibližně hodinové cesty. Můžete zvolit také trasu z Montrealu, pokud by vám více vyhovovala, pak je ale potřeba počítat s dvojnásobně delším cestováním. Vaší odměnou však bude soukromí ostrova, které si můžete začít užívat poté, co loď bezpečně přistane v soukromém přístavu.

Není sice záruka, že na ostrově budete zcela sami, protože se zde nachází další soukromý objekt, ten je však dostatečně vzdálen a ze srubu není viditelný. Pocit, že ostrov je jen váš, přispívá k jedinečnosti tohoto místa.

Srub, vybudovaný v roce 1950, je obklopen čtyřhektarovým pozemkem, jehož součástí je také pláž, která bude sloužit pouze vám. Chata je situována tak, že si z ní můžete užívat ničím nerušený výhled na krásné jezero Gagnon.

Vybavení chaty

Pokud jde o vnitřní uspořádání srubu, nacházejí se zde

  • dvě ložnice

  • koupelna
  • prostorná kuchyň vybavená vším potřebným
  • jídelna, kde si můžete vychutnat zároveň dobré jídlo a výhled do okolní přírody.

V chladnějším období, které je v Kanadě poměrně časté, bude jistě nejvyhledávanějším pokojem obývací pokoj, v němž jsou umístěna kamna. V kamnech se topí dřevem, kterého je v okolí domu více než dostatek.

Aktuální atraktivita umístění

Chata není sice zejména vzhledem k použitým materiálům a dostupnosti určena pro celoroční pobyt, přesto však nabízí dobrodružnějším povahám místo, kde mohou strávit řadu měsíců. K atraktivnosti tohoto typu bydlení můžu přispět také současná situace, která obyvatelům zaručí rovněž tolik akcentovaný sociální odstup.

Fotografie: Centris

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]