Manželé koupili dům a při jeho rekonstrukci narazili v pracovně na překvapení

Koupit si dům a pustit se do jeho rekonstrukce, to vyžaduje vždy odvahu. Nikdy nevíte, na co při opravách narazíte. Při podepsání smlouvy a předání klíčů už ale není cesty zpět. Občas na vás může čekat velmi nepříjemné překvapení. To ale není případ páru z Wisconsinu v USA. Překvapení, které před nimi ukryla starší dáma, jež dům prodala, je mile překvapilo. O takové koupi se jim ani nesnilo.

Pod podlahou kanceláře objevili vířivku

Mark a Jenny Ronsmanovi, kterým je oběma 39 let, se rozhodli koupit dům. Vybrali si dům starší ženy, protože ho mají poblíž své milované rodiny. Pro prodávající bylo velmi důležité, komu dům prodá. Sympatický pár s dcerkou ji ale oslovil, a proto se rozhodla dům prodat právě jim. Poté novým majitelům prozradila, že se v jednom z pokojů ukrývá vířivka. Vzhledem ke svému věku už ji ale nevyužívala a rozhodla se ji zakrýt. Místo ní využila pokoj jako kancelář.

Bývalá majitelka jim sice o dřívější vířivce řekla, nevěděli ovšem, jak vypadala a ani v jakém je stavu. Váhali proto zda podlahu vůbec odkrývat. Rozhodli se ale zariskovat a byli překvapení. Rozhodnutí se vyplatilo. Péče dřívějších majitelů byla tak dobrá, že vířivka mohla být znovu použita. Vyžadovala pouze renovaci a pár úprav. Pár ihned věděl, že chce vířivku využívat.

Opravili ji po více jak třech letech až díky karanténě

Od objevení překvapení bylo záměrem vířivku opravit. Jak to ale mnohdy bývá, stále bylo něco přednějšího a renovaci dvojice odkládala. Zásadní zlom přišel ve chvíli, kdy vypukla pandemie koronaviru. Uvězněni ve svém domě najednou našli čas na zdokonalení tohoto skvostu. Díky volnému času se pustili do úprav naplno.

Doufali, že budou schopni vířivku znovu zprovoznit a za dřinu se odmění relaxací v útulné a poměrně hluboké vířivce. O celém procesu informoval Mark na svém Facebooku, kde popsal kompletní příběh. Přidal i několik fotografií, které dokumentují postupnou proměnu dnes už fungující vířivky.

Málokdo by čekal, že při koupi domu získá takto příjemný bonus. Zrekonstruovaná původní vířivka dodává domu jedinečné kouzlo.  Mark a Jenny Ronsmanovi jsou za tuto příležitost nesmírně vděční a pravděpodobně si atmosféru nového pokoje vychutnávají více než v původně zamýšlené kanceláři, kde by místo relaxování pracovali.

I něco tak negativního jako celosvětová pandemie některým lidem přispěla k pozitivním změnám. Důkazem jsou Mark a Jenny Ronsmanovi z Wisconsinu.

Fotografie: Mark Ronsman

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]