Žena vzala starý karton na vyhození a proměnila ho na originální dekoraci do interiéru

Čas od času je skvělé vypnout a odreagovat se tvůrčí činností. Navíc můžete spojit příjemné s užitečným a vyrobit nový dekorační předmět pro interiér, nebo jako dárek pro někoho z blízkých.

Podívejte se na návod, jak vyrobit barevnou a originální ozdobu, a to z obyčejné lepenky. Pokud budete postupovat podle jednotlivých kroků, můžete se těšit na skvělý výsledek.

Potřebné pomůcky a výroba šablony

Dekoračním předmětem budou barevné rybky. Ty se skvěle hodí do barevného a odvážného interiéru ale oživí i minimalističtější místnosti laděné do stejných nebo velmi jemných barev. Ostatně barevnost podle zvolených barev si určíte sami, proto každý vyrobený předmět jednoduše přizpůsobíte místu, kde bude vystaven. Než se do tvůrčí činnosti pustíte, připravte si:

  • lepenku
  • nůž
  • lepidlo
  • samotvrdnoucí jíl
  • smirkový papír
  • akrylové barvy

Nejprve si vytvořte šablonu ryby, podle tvaru, který se vám bude líbit. Aby byla výsledná dekorace dostatečně pevná, obkreslete a vyřežte šablonu hned třikrát. Tyto tři lepenkové polotovary, budou sloužit jako základ. Slepte je k sobě a pro další práci nechte dostatečně zaschnout.

Při zdobení dejte průchod kreativitě

Nyní přichází řada na samotvrdnoucí jíl. Smíchejte ho s vodou podle návodu a naneste na připravenou šablonu celkem 4 vrstvy. Po dokonalém zaschnutí použijte smirkový papír a obruste případné nerovnosti a celý povrch tak, aby byl dokonale hladký. Nakonec aplikujte poslední vrstvu jílu a po zaschnutí natřete rybu bílou akrylovou barvou.

Teď se můžete pustit do zdobení. Na bílá podklad si obyčejnou tužkou předkreslete zvolený motiv. Poté použijte vybrané akrylové barvy a pusťte se do malování. Pomocí tenkého štětečku obtáhněte černou barvou motiv předkreslený tužkou.

Poslední vrstvou bude unikátní zdobení tečkami a drobnými čárami podle vašich představ. Opět můžete libovolně střídat barvy a vyzdobit rybu co nejzajímavěji. Po zaschnutí máte hotovo.

Úvodní Fotografie: Freepik

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]