Vzala vyhořelé zápalky, papír a lepidlo. Za hodinu jí záviděly všechny její kamarádky

Fotografie: BydlímeÚtulně

Už nastal podzim a to znamená pozvolné ladění nálady na Vánoce, kupování dárků a přemýšlení, jak je letos udělat originální. Pomoct s dekoracemi mohou i spálené zápalky.

Všichni se pomalu dostávají do sváteční nálady a psychicky se připravují na Vánoce. Drobné kreativní dekorace se doporučuje vyrobit mnohem dříve, abyste nemuseli spěchat na poslední chvíli. Navíc ručně vyrobené dekorace přinášejí mnohem více radosti, protože si s nimi dáte práci a uděláte je podle sebe. Hvězdná dekorace níže je opravdu originální a k její výrobě bude třeba jen velmi málo věcí.

Vánoční dekorace, které si můžete vyrobit doma

Pokud si ceníte jedinečnosti a kreativity, vyrobte si před Vánoci originální vánoční ozdoby. Ručně vyráběné dekorace nejen překvapí vaši rodinu ve sváteční den, ale mohou vám sloužit i mnoho let jako vzpomínka na společně strávený čas. Mezi dětmi jsou už léta nejoblíbenější vánoční ozdoby z papíru, protože je to velmi praktický materiál, ze kterého snadno vyrobíte spoustu různých věcí: řetězy, trojrozměrné vánoční stromky nebo hvězdu na vrchol vánočního stromku. Jedním z nejoblíbenějších symbolů Vánoc jsou vánoční koule. Ruční výroba se může zdát složitá a těžko vyrobitelná, ale není to tak.

Fotografie: BydlímeÚtulně

Kolečka vystřižená z papíru slepte ve čtyřech bodech, vznikne tak efektní a jednoduchá dekorace. Vyplatí se použít i hotové polystyrenové kuličky – nalepte na ně flitry či stuhy, nebo je natřete barvami na plakáty. Chcete-li si s dětmi vyrobit originální dekorace v podstatě zadarmo, zvolte vánoční ozdoby ze šišek. Nejlépe poslouží ty velké, borovicové. Když je natřete zelenou barvou a ozdobíte korálky, vytvoříte krásný miniaturní vánoční stromek. Pak poslouží jako dekorace na stůl, komodu nebo poličku. Ze šišek si můžete vyrobit ozdoby na stromek. Stačí je pokrýt barvami, třpytkami nebo stuhami a pověsit.

Snadná dekorace z použitých zápalek

Jestliže se rozhodnete tuto dekoraci vytvořit, budete potřebovat silnější kus kartonu a list bílého papíru, lepidlo, nůžky a spoustu zápalek. Z bílého papíru vystřihněte šablonu ve tvaru hvězdy a poté ji nalepte na karton. Ten ořízněte, abyste získali požadovaný tvar hvězdy. Vezměte zápalky a všechny je spalte do poloviny. Budete to potřebovat pro dosažení lepšího estetického efektu.

Poté, jak je vidět na videu, nalepte sirky úhledně v řadách na bílý list. Když je celá hvězda plná zápalek, máte hotovou krásnou dekoraci, kterou lze dát kamkoliv. Můžete ji použít jako dekoraci na vchodové dveře, ale můžete ji zavěsit i v pokoji. Přinese vám vánoční atmosféru ještě dříve, než Vánoce přijdou. Takovou dekoraci můžete zkusit vyrobit i se svými dětmi, jež budou jistě nadšené.

Zdroj: Tudnivalok

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]