Domácí „krtek“ pro okamžité uvolnění ucpaného odpadu ve dřezu. Není nutné kupovat drahé prostředky z drogerie

Fotografie: BydlímeÚtulně

Odtoky ve dřezu i v umyvadle je potřeba čistit dřív, než začnou zapáchat nebo jsou ucpané. Pomocí této směsi je můžete snadno a rychle vyčistit i bez použití chemie. 

Jakmile se v kuchyni ucpe odtok vody, je zle. Nejenže vám hmota, která ucpává trubky, může odtok vody poškodit, ale kvůli nahromaděným zbytkům jídla uvnitř sifonu se může ze dřezu linout velmi nepříjemný zápach. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak odtok vody rychle a účinně vyčistit, aniž byste museli běžet do obchodu pro krtka. Vlastnoručně vytvořenou směsí neznečistíte vodu nebezpečnými chemikáliemi obsaženými ve speciálních přípravcích, a navíc ušetříte i vlastní peníze.

Pravidelným čištěním odtoku se vyhnete větším problémům

Čím více nečistot odteče spolu s vodou do odtoku ve dřezu, tím větší je pravděpodobnost, že se zbytky nečistot v sifonu nahromadí a odtok ucpou. Že k tomuto problému došlo, můžete poznat tak, že voda začne ze dřezu odtékat pomaleji nebo ze dřezu ucítíte výrazný nepříjemný zápach. V tuto chvíli je nejvyšší čas odtok dřezu vyčistit. V případě, že byste ucpaný odtok podcenili, s největší pravděpodobností byste se nevyhnuli brzké návštěvě instalatéra.

Jak vyčistit ucpaný odtok ve dřezu

S ucpaným odtokem vám pomůže tato oblíbená a univerzální čisticí směs. Jediné, co budete ke zprůchodnění dřezu potřebovat, jsou 4 polévkové lžíce jedlé sody a 500 ml octu. Tyto dvě ingredience jednoduše smíchejte, nalijte do odtoku dřezu a nechte 5 minut působit. Následně do odtoku nalijte 1,5 litru vroucí vody. Během chvilky budou veškeré nečistoty nahromaděné v odtoku rozpuštěny a odstraněny.

Fotografie: Pixabay

Co dělat se zapáchajícím umyvadlem

Pokud ve své koupelně cítíte nepříjemný zápach pocházející z umyvadla, připravte si směs, s jejíž pomocí se tohoto problému snadno a účinně zbavíte. Smíchejte 200 g prášku do pečiva a 200 g soli. Směs nasypte do odtoku umyvadla a zalijte 150 ml teplého octu a trochou vodu. Několik minut nechte směs působit a následně pusťte proud vody, který odtok dočistí. Během chvilky máte odtok umyvadla zprůchodněný a bez jakéhokoliv zápachu.

Zdroj: Genialne

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]