Z obyčejných dřevěných prken kolem bazénu postavil nádhernou terasu. Stálo ho to jen pár korun

Fotografie: Depositphotos

Toužíte se po dlouhém a horkém letním dni jenom natáhnout u bazénu a vychutnat si drink? Pak vám u něj nesmí chybět terasa.

Bazén v zemi je pro mnohé znamením luxusu a bohatství. Vždyť jen jeho pořízení se může vyšplhat až do stovek tisíců korun. Neutrácejte zbytečně za rozhrabání zahrady a udělejte si snadno bazén „do země“ i z toho nadzemního. A to pěkně svépomocí.

Češi zkrátka milují bazény

Co by to bylo za léto bez pořádného koupání. Možností, jak se zchladit, je přitom mnoho. Zatímco někdo za tímto účelem preferuje návštěvu veřejných koupališť, jiný nedá dopustit na přírodní vodní zdroje. A pak jsou tu tací, kteří si chtějí osvěžení dopřávat bez omezení a zvažují pořízení bazénu domů. Česko dokonce v tomto patří, podle portálu Deník, k velmocem – počet bazénů na jednoho obyvatele máme oproti třeba Francii nebo Španělsku dvojnásobný.

A to i přesto, že pořízení bazénu není zrovna levná záležitost. Nemálo stojí samotná konstrukce bazénu, poté tu máme filtraci, zastřešení, bazénovou chemii apod. A právě díky těmto počátečním investicím jsou oblíbené především nadzemní varianty, které nevyžadují složité terénní úpravy a vyjdou tak podstatně levněji než ty „zakopané“, jak uvádí portál Bydlení.

Našla jsem starý deštník a podle tohoto postupu z internetu jsem vytvořila nádhernou zahradní dekoraci

Kutil si vždycky poradí

Z estetického hlediska ale platí za mnohem hezčí právě drahé bazény do země. Co s tím, když chcete držet krok s trendem, ale financí se vám jaksi nedostává? Jak ukázal jistý muž pro portál Podaj, stačí trocha šikovnosti a kreativity a z nadzemního bazénu se rychle může stát „podzemní“. Stačí jeho konstrukci obestavět slušivou terasou na míru.

Na dřevěný límec přitom nepotřebujete nic speciálního. Stačí stabilně zabudovat vzpěry kolem nadzemního bazénu, které terasu ponesou, a ty následně pobít venkovní podlahou. Terasa kolem bazénu zároveň poslouží i ke slunění. Za jedno pracovní odpoledne tak získáte výhody bazénu v zemi při zachování těch, které skýtá nadzemní verze. K dalšímu zvelebení venkovního zázemí pak zkuste dekoraci ze starého deštníku, návod na ni najdete na BydlímeÚtulně.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*