S pravidlem 3 krát 3 budou vaše kyselé okurky chutnat lépe než kdy předtím. Vyzkoušejte tento trik

Fotografie: Shisma / Creative Commons / Attribution 4.0

Jednoduchý postup s ještě jednoduššími počty je sázka na jistotu. Díky němu vaše nakládané okurky neztratí ani chuť, ani pevnost.

Dejte vale žužlavým okurkám, které nikomu nechutnají. V letošní sezóně se zaměřte na ověřené pravidlo tři krát tři, které naloženým okurkám zachová nejen křehkost a křupavost, ale také skvělou chuť a dobrou kondičku. A vy si je pak opravdu vychutnáte.

Na vaření i na žaludek

Byť se většina letní sezóny nese ve znamení odpočinku a relaxu někde na dovolené, patří do ní i méně oblíbené činnosti, jako je nakládání kyselých okurek. Ty během roku přijdou ke slovu nejen ve chvíli, kdy se chystáte vařit španělské ptáčky a znojemskou omáčku, ale i tehdy, když si jen chcete spravit žaludek. Nutriční hodnoty nakládaček uvedené na Healthline navíc ukazují podíl vitamínů B, C, K, E a A a dále hořčíku nebo fosforu. Obsah těchto látek může vést ke snížení rizika obezity a mít protirakovinné účinky.

Aby se do okurek ale člověk pustil s chutí, musí tu chuť mít především samotná zelenina. Mdlé, měkké kousky bez barvy totiž obvykle jen tak nevypadají, ale stejně tak i chutnají. Totiž jako kdybyste žvýkali „mrtvému nos“. Zabránit změknutí a vyčpění chuti okurek lze přitom snadno, a to při zachování ověřeného postupu našich babiček, který oprášil web KobietaInteria.

V červenci startuje na zahrádce „druhé kolo“: Díky výsadbě těchto druhů zeleniny sklidíte bohatou úrodu

Připravte si tři, tři a tři

Pro začátek si připravte dostatek zavařovacích skleniček, protože takto skvělé okurky se u vás ve spíži příliš dlouho neohřejí. Na zavaření budete potřebovat:

zavařené okurky
Fotografie: Freepik
  • 3 kg středně velkých, zdravých okurek nakládaček,
  • 3 litry vody,
  • 3 vrchovaté lžíce soli,
  • na dochucení kopr, česnek, křen.

Okurkám před zavařením dopřejte asi dvouhodinovou studenou lázeň v čisté vodě. Mezitím si svařte vodu se solí, a jakmile směs zchladne na 40 °C, začněte nakládat. Sklenici naplňte okurkami asi do poloviny, přidejte kopr, česnek a křen podle své chuti a doplňte nakládačky do plna. Pro větší křupavost přidejte list třešně nebo rybízu, jak jsme radili na BydlímeÚtulně. Následně už jen zalijte a dobře uzavřete.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*