Nechápala jsem, na co sestra sháněla tak malé množství betonu. Z konečného výrobku jsem pukla závistí

Fotografie: Depositphotos

Trojnožky jsou skvělým doplňkem do bytu – jsou skladné, jsou neokoukané a dají se vyrobit za pár korun. Třeba za použití betonu.

Osobité projekty, vycházející z kreativních schopností zhotovitele, jsou často tím nejobdivovanějším prvkem v domácnosti. Nejenom, že přímo srší originalitou, ale zároveň na míru zapadají do daného interiéru – zkrátka přesně podle gusta zhotovitele.

Zeleně není doma nikdy dost

Květiny v interiéru neposkytují jen potěchu pro oko, ale jak připomíná portál Elarte, skýtají i další benefity. Zlepšují vzduch v místnosti, některé druhy třeba i zkvalitňují spánek. Rostliny také vábí svou zelenou barvou, jež zklidňuje psychiku a snižuje stres. Takže si i přímo v centru městské džungle můžete dopřát blahodárný „výlet“ do přírody.

Zaplnit domácnost květinami je ale občas úkol hodný designového mága. Místo u okna se díky parapetu vyšperkuje snadno, výzvu představují osamělé rohy. Musíte zvážit nejen jaký druh rostliny bude prosperovat mimo sluneční paprsky, ale také jak ho vhodně umístit. Zatímco s tím prvním poradí portál Zazumi, který do tmavých zákoutí doporučuje třeba difenbachie či zamioculcas, na druhé zadání má odpověď web Jaatama.

Výroba betonového květináče na zahradu krok po kroku: Zvládne to naprosto každý

Umělec v uměleckém procesu

Základní trojnožku, která může posloužit jako skvělý podstavec pod rostliny, si vyrobíte s několika málo surovinami. Skvělé přitom je, že nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s betonem. Stačí si připravit:

  • 5 kg směsi na beton,
  • 0,75 litru vody,
  • kbelík,
  • 3 stejně dlouhé tyče.

V kbelíku si dobře rozmíchejte směs na beton s vodou. Vrstva, která by vám tím měla vzniknout, bude mít asi 10 cm. Poklepáním odstraňte vzduchové bubliny, jež by trojnožku znehodnocovaly. Poté do směsi zapíchněte tři tyčky – koupíte je v domácích potřebách, případně stejně dobře poslouží i stabilní klacky. Vše nechte dobře zaschnout do dalšího dne. Trojnožku vyklepněte z kyblíkové formy, zabruste a máte hotovo. Pokud se vám projekt líbil, zkuste si vyrobit i venkovní betonový květináč, návod na něj najdete na BydlímeÚtulně.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*