Obyvatelé města změnili život staříkovi, jakmile zjistili, proč se odmítá odstěhovat ze staré ruiny

Fotografie: Alpin Stewart / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Život v ruině ukázali sousedé na internetu a dobří lidé mezi sebou vybrali spoustu peněz na lepší domov pro Iona. Dnes tento starý muž žije v domku z kontejneru.

Starý ovdovělý muž žil už roky ve zchátralé ruině. Když se fotografie jeho obydlí dostaly na internet, skupina laskavých lidí změnila jeho život. Vybrali mezi sebou částku v přepočtu asi 25 tisíc korun, která významně přispěla k přeměně jeho domova, a život v ruině byl rázem minulostí.

Život v chátrajícím domku

Ion Negrila je onen starší muž, jenž bydlel v zoufalých podmínkách v polozbořeném domku. Když ovdověl, prožil mnoho let v osamění a nedostatku. Chátrající domek ale odmítl opustit, neboť v něm prožil šťastný život se svou milovanou ženou. Všude kolem něj byly společné vzpomínky. Neopustil svůj nevábný domov ani přesto, že hrozilo zřícení střechy a nechtěl připustit demolici. Když se o jeho životní situaci začalo hovořit na veřejnosti, ukázalo se, že ještě všude kolem nás žijí dobří lidé.

A právě díky jejich ochotě a laskavosti se Ionův život změnil k nepoznání, píše web AmericanInfo. A samozřejmě k lepšímu. Sousedská komunita se rozhodla zasáhnout, aby tento starý člověk mohl zažít určitou transformaci svého života. Tento příběh je dokladem lidské solidarity a připomínkou toho, že společenství může hrát velmi důležitou roli při podpoře jedinců, kteří se ocitli v nouzi. Ukazuje také, jak důležitá je sousedská výpomoc a podpora v těžkých časech.

Zvenku vypadá jako nejošklivější vila na světě. Odvážní architekti se však postarali o skvostný interiér

Pomoc dobrých lidí

Našli se dobrovolníci, kteří pochopili Ionovu připoutanost k domovu, v němž prožil celý svůj život, sdělují na webu DailyPostBlog. A rozhodli se místo polorozbořeného domku vystavět domov důstojný člověka. Dnes tam, kde kdysi stála zchátralá nemovitost, stojí malý, ale moderní kontejnerový dům s veškerým vybavením a zařízením. V dnešní době se mnoho lidí cítí izolovaně a společná akce jako tato může být ostatním lidem inspirací k tomu, aby komunity fungovaly jako celek.

Staňte se svědky této neuvěřitelné přeměny i vy. Vždyť příběhy jako je tento dokáží obnovit víru v lidské dobro, o němž se již celá desetiletí všeobecně pochybuje. V minulosti jsme na BydlímeÚtulně napsali i o muži, který chtěl pomáhat bezdomovcům a začal pro ně stavět malé domky.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*