Banánové slupky vyhazuje jedině blázen. Efektivně poslouží jako blahodárné hnojivo pro růže

Fotografie: Judgefloro / Creative Commons Zero / Public Domain Dedication

Růže jsou obvykle klenotem každé zahrady. Dopřejte jim péči, kterou si zaslouží, a uvidíte, jak rozkvetou do krásy.

Přestože význam se liší barvu od barvy, květomluva mluví jasně. Růže jsou symbolem lásky, nevinnosti, přátelství, okouzlení, radosti i péče, zkrátka všech krásných věcí. Ozdobte si jimi zahradu i vy, s banánovým hnojivem se jim u vás zalíbí.

Na místě záleží

Zahrada – to nejsou jenom rajčata a okurky, ale také záplava květin, jako jsou třeba růže. Těch existují stovky různých druhů, které se od sebe liší nejen barvou, ale také vzrůstem nebo náročností. Jak uvádí portál Rostlinky, obecně si tento okrasný keř potrpí na lehčí písčitohlinitou půdu a slunná stanoviště, kam slunce svítí klidně 6 až 8 hodin denně. Jen tehdy se rozvíjí do plné krásy, kterou zahradu zdobí od jara až do hlubokého podzimu.

Aby růže skutečně vynikly, je vhodné je usazovat do půdy alespoň metr od ostatních rostlin a několik desítek centimetrů od sebe. Podle portálu Twice jedině tak budou mít dostatek prostoru ke svému růstu a rovněž si nebudou překážet z hlediska živin. Ty určitě ale i tak jednou za čas doplňte – ideální na to jsou slupky od banánů.

Obyčejné plastové lahve vám ušetří spoustu času se zavlažováním rostlin. Tento trik zvládne i nešika

Banánové slupky jsou plné živin

Nejen banán obsahuje nutričně důležité živiny, část z nich totiž najdete i přímo ve slupce. Až si tedy dopřejete svou dávku žlutého zdraví, slupku nevyhazujte. Nadrobno ji nakrájejte, nebo ještě lépe ji nasekejte v mixéru. Čím drobněji bude slupka nasekaná, tím snáze a rychleji se vápník, železo, mangan, měď a další živiny uvolní do půdy. Samozřejmě můžete pod keře zahrabat i celou slupku, proces tím ale výrazně zpomalíte.

Slupka od banánu
Fotografie: Pxhere

Banánové hnojivo dodá růžím sílu pro nový růst, podpoří jejich imunitu a zabrání blednutí listů a usychání větviček. Odborník John Dempsey doporučuje ho přidat k nově zasazeným keříkům, ale prospěje i těm již zakořeněným, ať už jsou přímo v zemi, nebo v květináči. Slušivý květináč z betonu si pro své růže můžete vyrobit i sami, návod najdete na BydlímeÚtulně.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*