Malý domek navenek svým vzhledem klame. Uvnitř však nabízí prostorný a luxusní interiér

Fotografie: ReLo1005 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Koncept tiny farmhouses zahrnuje jedinečný přístup k bydlení, který upřednostňuje jednoduchost, efektivitu a soulad s životním prostředím.

Takové obydlí představuje volbu životního stylu, jenž si získává oblibu po celém světě, zejména však v Americe. Tyto domy jsou navrženy tak, aby maximálně využily prostor. Často jsou vybaveny multifunkčním nábytkem a inovativními úložnými řešeními. To umožňuje pohodlné bydlení na menší ploše. Hnutí malých domů, které vzniklo jako způsob řešení dostupnosti bydlení a ekologických problémů, se vyvinulo v kulturní fenomén zdůrazňující význam minimalistického způsobu života.

Propojení s přírodou

Design těchto domů často zahrnuje prvky tradiční architektury s moderním vybavením, což zajišťuje, že obyvatelé nemusí dělat kompromisy v oblasti pohodlí nebo stylu. Koncept tiny farmhouses nejsou jen místa k bydlení; je to výpověď o lidských hodnotách a závazek k udržitelnějšímu způsobu života. Ať už se jedná o trvalé bydliště, nebo o prázdninový pronájem, tyto malé stavby poskytují jedinečnou příležitost znovu se spojit s přírodou a zaměřit se na to, co je v životě skutečně důležité.

Bílý tiny farmhouse září do krajiny

Tentokrát se přenesete do Harrimanu poblíž Kingstonu v Tennessee. Místo ztělesňuje kouzlo a klid venkova, jak píše web TeensyTinyHomes. Zde majitelé nabízí k pronájmu malý farmářský dům, s plochou asi 45 metrů čtverečních, jako klidné útočiště před ruchem města. Tento tiny farmhouse může být pronajímán krátkodobě k rekreačním účelům i dlouhodobě. Obyvatelé se mohou těšit z přírodních krás regionu a zároveň si osvojit minimalistický životní styl, který může vést k větší finanční svobodě a nižší uhlíkové stopě.

Bydlením v přestavěném autobusu si splnili celoživotní sen i přes nízké náklady

Domek je situován na větším pozemku a nachází se pouhých 5 minut od dálnice. A přitom stojí v srdci přírody, plné klidu a pohody, sděluje web HomeHacks. Tento domek k pronájmu zahrnuje ložnici, dvě postele, obývací prostor s rozkládací sedačkou, kuchyň s moderními spotřebiči a koupelnu včetně pračky se sušičkou. Přistýlka je možná, takže ubytovat najednou se mohou čtyři osoby. Venku si hosté užijí prostornou verandu s houpačkou. A venkovní ohniště. Rezervace je možná až 6 měsíců předem.

Očekávat můžete pravou jižanskou pohostinnost. Tento tiny farmhouse, díky své dokonalé kombinaci pohodlí, stylu a funkčnosti, nabízí jedinečný a nezapomenutelný pobyt. Jak moc jsou tiny houses rozšířené, se dovíte z příběhu dvou sester, které se zabydlely vedle sebe. Ten jsme na webu BydlímeÚtulně rovněž uveřejnili.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*