Dechberoucí záběry z luxusního sídla Petra Kellnera

Fotografie: Depositphotos

Petr Kellner byl jako nejbohatší Čech známou osobností. Podívejte se však, jaký dům si vybudoval nedaleko Berouna.

Svoji kariéru začal Kellner jako referent v PZO Strojimport Praha. Následně pracoval jako asistent produkce a produkční ve Filmovém studiu Barrandov. Krůček za krůčkem budoval své finanční impérium, které ho později nominovalo na pozici nejbohatšího Čecha, píše BerounskýDeník. Nejbohatší Čech Petr Kellner, který by letos slavil 60. narozeniny, bohužel zahynul v březnu 2021 při nehodě vrtulníku na Aljašce.

Podnikatelovo sídlo

Přestože si podnikatel velmi střežil své soukromí, tisk před lety zprostředkoval čtenářům alespoň virtuální prohlídku jeho sídla, situovaného u obce Podkozí, sděluje web Blesk. Komfortní vila Petra Kellnera, zesnulého českého miliardáře a zakladatele investiční skupiny PPF, byla známa svou minimalistickou elegancí a technickými vymoženostmi. Nachází se v klidné oblasti na Berounsku obklopené lesy.

Vila byla vystavěna s důrazem na soukromí a bezpečnost, ale zároveň i citlivě zasazena do prostředí. Budova je celá obložená přírodním kamenem a je z velké části prosklená. Řada sousedů na Kellnera vzpomíná jen v dobrém, neboť kromě své usedlosti nechal opravit veřejné příjezdové cesty i most. Podpořil rovněž tamní školu, a to prostřednictvím Nadace manželů Kellnerových. Školu vybavil počítači a interaktivními tabulemi.

Na internet unikly fotografie 2 rezidencí moderátora Marka Ebena. Jeho bydlení mu závidí celé Česko

Technické vymoženosti Kellnerova sídla

Několik bytů poskytuje komfortní bydlení pro Kellnerovu rodinu i jeho rodiče, další příbuzné a správce. Interiér domu nebyl extra velký, ale obyvatelé mohli využívat luxusní vybavení jako suchou a mokrou saunu. Anebo velký bazén se zasouvací skleněnou stěnou, která oddělovala vnitřní prostor od zahrady. Skla stěny totiž zajíždějí do země. Tato technická vychytávka byla jednou z největších technických vymožeností vily.

Kellner si velmi cenil svého soukromí, což se odráželo i v jeho snaze o odkup pozemků sousedících s jeho domem. To se mu však nepodařilo, majitelky se svých nemovitostí nevzdaly. Zdařilo se mu však oplotit lesní oboru o ploše 130 hektarů. Začal zde chovat daňky a odbor životního prostředí povolil oplocení chovné stanice.

Rodina sídlo neopustila

Sídlo po odchodu Petra Kellnera však neosiřelo, uvádí web ŽivotVČesku. Nadále v něm žije ovdovělá manželka Renáta a jejich čtyři děti. Usedlost má hodnotu kolem půl miliardy korun a je zabezpečena rozsáhlým bezpečnostním systémem. Jsou tu nejen četné kamery, ale i stráže. Rezidenci doplňuje i krytá jízdárna se stájemi pro deset koní. Dcera Anna je totiž mistryní v parkurovém skákání a rozvíjí tu své schopnosti v jezdeckém sportu.

Pokud rádi nahlížíte do soukromí slavných a zajímává vás, jak slavné osobnosti bydlí, na BydlímeÚtulně jsme také představili luxusní bydlení Petra Nagyho, oblíbeného slovenského zpěváka.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*