Sousedé nechápali, co každý den dělal v zahradní kůlně. Z toho, co zde tajně stvořil, všem spadla brada

Fotografie: Depositphotos

Colinův bunkr už tady byl. Jenomže tento příběh je dlouhý, stavba trvala dlouho a bylo z ní natočeno spoustu videomateriálu. Tak proč se k němu nevrátit?

Na první pohled normální ulice, normální dům, normální zahrada, normální kůlna… A přitom je to všechno jinak. Před časem vypadala zahrada jako kamenolom, všude bláto, kusy skály, hlína. A díry do země. Trvalo to dlouho, než byl na zahradě zase pěkný trávník a vypadalo to, že se nic nestalo. Jenže ono se stalo. Pod pozemkem vznikl železobetonový bunkr. A na jeho výstavbě se podílel majitel domu a pozemku vlastníma rukama. Z velké části.

Dílo je hotovo

Poznali jste to dobře, opět je tu Brit Colin Furze se svým podzemním bunkrem. Na první pohled byste na pozemku něco takového nečekali. Do bunkru se vstupuje zcela obyčejnou zahradní kůlnou. V té je starý koberec, a když ho nadzvednete, objeví se skrytý poklop. A při jeho nadzvednutí se objeví schodiště, které vede dolů do úžasných prostor. Tento kryt má dva účely – jednak je připraven k přežití, kdyby došlo na fatální situaci a hrozilo závažné nebezpečí, píše web LittleThings.

Tajný bunkr je vybaven kuchyní, bicí soupravou a televizí a videohrami. Je tu také dostatek zásob a zařízení, které zajišťuje jak praktické využívání, tak pohodlí. A tak pobyt v podzemí rozhodně není nepříjemný, nýbrž dost atraktivní. Colin se svými přáteli tam tráví čas, neboť z bunkru vznikl ultimátní pánský prostor.

Maličký pojízdný dům nabízí zázemí pro plnohodnotné bydlení. Interiér působí naprosto luxusně

Colinovy nápady

Colin celou výstavbu, od prvního výkopu až po dokončení, sdílí na YouTube. A zdá se, že bizarní projekt zaujal nemálo lidí, protože video mělo během několika dní více než pět milionů zhlédnutí. Jeho práce totiž kombinuje technické dovednosti, ale také jeho schopnost přemýšlet kreativně a inovativně, což je pro mnohé fanoušky a nadšence do kutilství inspirací. A také velkým povzbuzením.

Furze svým projektem dokazuje, že s dostatečnou dávkou odhodlání a kreativity je možné realizovat i ty nejdivočejší projekty.

Webu NewsWeek Colin sdělil, že už jako dítě si hrál v různých lomech a s kamarády si už tenkrát vytvářeli různé bunkry. Jednou dokonce vykopali v podzemí dvě díry a propojili je tunelem. Takže si vlastně nyní splnil sen či nápad z dětství. Jeden z jeho prvních počinů byl karavan, v němž vyřízl díru do boku a udělal z něj náklaďák s hamburgery. A vydělával peníze. A v podobném duchu pracuje i dnes. Invence a pracovitost jsou smyslem jeho života a zároveň finančním přínosem.

Kreativita však nechybí ani ženám. Jedna z nich se vrhla do přestavby válečného bunkru na domov, i o ní jsme na BydlímeÚtulně nedávno psali.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*