Snoubenci si pořídili starý dům k rekonstrukci. Proměnou spojili historické prvky s moderními

Fotografie: RomanM82 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Přestavba historického domu, do níž se pustil pár Jess a Ry, trvala pouhých devět týdnů, přestože byly nutné i opravy konstrukce stavby.

Jess a Ry ze Staffordshire si pořídili starý dům, jenž potřeboval zásadní rekonstrukci. Snoubenci se do ní odvážně pustili. Jejich cílem bylo zachovat historický charakter stavby, avšak zároveň ji přizpůsobit moderním potřebám 21. století. V průběhu renovace narazili na řadu výzev, včetně nutnosti obnovit původní stavební prvky a integrovat moderní technologie a materiály. Při práci dbali na detaily, což vyžadovalo pečlivý výběr materiálů i řemeslníků. Výsledkem jejich snažení je domov, který respektuje minulost, ale zároveň nabízí pohodlí současnosti.

Dům byl v horším stavu, než se zdál

Renovace zahrnovala obnovu konstrukce, tedy základních prvků, jako jsou kamenné zdi a dřevěné trámy, neboť po jejich obnažení se ukázalo, že jsou v neudržitelném stavu. Zároveň bylo nutné přidat moderní vybavení, jako kupříkladu podlahové vytápění a inteligentní domácí systémy. Došlo i na instalaci nové elektřiny a vodovodních systémů. Původní okna snoubenci zachovali, aby jejich domov zůstal věrný svému historickému vzhledu. Přidali však dvojitá skla pro lepší izolaci, píše web DailyMail.

Propojení moderního s historickým

V interiéru se Jess a Ry rozhodli pro otevřený koncept obývacího prostoru. A tak mají kuchyň, jídelnu a obývací pokoj propojené. Vznikl tak optimální prostor pro rodinná setkávání. Třeba při vaření nejsou snoubenci odděleni od své návštěvy. Kuchyně byla navržena s důrazem na funkčnost a estetiku, s moderními spotřebiči a dostatkem úložného prostoru. Stejně tak další prostory jsou jak funkční, tak i stylové. V horním patře domu vytvořili Jess a Ry prostorné ložnice s vlastními koupelnami, které poskytují soukromí a komfort.

33letý muž si pořídil starou sanitku, kterou přestavěl k nepoznání. Proměnil ji na elegantní domov

Venkovní prostor byl také přepracován. Založili novou zahradu s terasou, kterou – kromě posezení a stolování – využívají k relaxaci a jako výhled na okolní krajinu. Projekt byl mimořádně náročný, ale dnes jsou Jess a Ry hrdí na to, co dokázali. Jejich dům ve Staffordshire je dokladem toho, že s odhodláním a pečlivým plánováním je možné oživit starou stavbu a přetvořit ji na praktický a útulný domov.

@renovationsatno.3 Replying to @Mel Nico WEEK 6 OF OUR RENOVATION PROGRESS🤍 #newhome #renovation #mortgage #ukreno #homerenovation #diy #renovationtiktok #firsthome #foryoupageofficiall #homeimprovement #fyp ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) – Tommy Richman

Tento příběh je inspirací pro všechny, co sní o renovaci vlastního domova a hledají rovnováhu mezi starým a novým. Svým sledujícím na Instagramu, kde pár zveřejňoval fotky a videa z probíhajících úprav, Jess a Ry vzkázali, že vše je možné dokázat. Chce to však vytrvalost, trpělivost, ochotu tvrdě pracovat a myslet na svůj cíl. Přestavba historického domu trvala pouhých devět týdnů a vše je zdokumentováno, uvádí se na webu NYBreaking.

Na BydlímeÚtulně jsme zveřejnili i příběhy dalších osob, které se pustili do přestavby. Třeba vnučka přestavěla domek, který zdědila po své babičce.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*