Starý příborník nemusíte vyhazovat. Podle tohoto postupu ho proměníte ve 2 nové kusy nábytku

Fotografie: Depositphotos

Pokud se vám doma nebo v garáži válí starý kus nábytku, který se vám už nehodí do interiéru, můžete se pokusit jej předělat na nový.

Nevyhodit, obnovit, to je velice oblíbené motto dnešní doby, kdy množství odpadu sužuje naši planetu. Recyklace je často probíraným tématem a není se proto čemu divit, že se neustále objevují tipy, jak využít staré věci a předělat je na nové. Tentokrát si můžete ze zastaralého kusu nábytku vytvořit hned 2 nové.

Kreativní a praktická proměna

Starý příborník se vám už nehodí do moderního interiéru? Nevadí, nábytek můžete vždy obnovit a předělat tak, že získáte naprosto nový kus vybavení. A v tomto případě nejen jeden, ale hned dva. Pokud rádi tvoříte vlastníma rukama, přeměňujete staré věci a dáváte jim nový život, určitě se vám bude líbit tento úžasný nápad.

Recyklace starého příborníku

Příborník se obvykle skládá ze 2 částí – spodní a horní. Proto je snadné z něj vyrobit 2 nové kusy nábytku. Nejprve je ale potřeba začít s jeho obnovou. Umyjte a odmastěte povrch příborníku a také odstraňte starý nátěr. Pokud jsou na dýze praskliny nebo škrábance, lze je snadno obnovit pomocí látky, kterou položíte na postižené místo, navlhčíte a napaříte žehličkou, jak radí ČeskýKutil. Tímto jednoduchým trikem lze odstranit i hluboké nerovnosti. Poté lze dřevo natřít olejem.

Když je nábytek restaurován, přejdete k vytvoření 2 nových předmětů. K tomu budeme potřebovat nohy pro první i druhou položku. Dřevo nařežte na kusy požadované výšky a potřete olejem. Pro spodní část stěny přišroubujte základnu. Nastavte nohy pod mírný úhel 15 stupňů. Pro horní část použijte rovné nohy a připevněte je k desce a šroubům, jak doporučuje Cpykami.

Žena ve středním věku si přestavěla garáž na útulný malý domek. Využila i mnoho předmětů z výprodejů

Spodní část příborníku se tak proměnila v nádhernou skříňku. Horní část stěny tvoří prakticky otevřenou polici na knihy a další dekorace. Vytvořili jste nádherný interiérový prvek. Tímto jednoduchým způsobem se jeden kus nábytku promění hned ve dva nové. Každá stará věc může získat druhý život, pokud do ní vložíte trochu úsilí. Na BydlímeÚtulně jsme například radili, jak recyklovat staré plastové přepravky na originální zahradní nábytek.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*