Starou vodárenskou budovu přestavěli na unikátní bydlení. Objekt byl původně temný, vlhký a plný pavouků

Fotografie: Chris.sherlock2 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Stará vodárna, která už neplnila svůj účel, posloužila k neobyčejné přestavbě a dnes je z ní luxusní příbytek k pronájmu přes Airbnb.

Člověk dokáže přeměnit na domov či na jinou budovu k bydlení jakoukoliv chátrající stavbu, i když je třeba v naprosto dezolátním stavu. Stačí mít motivaci, trpělivost a trochu peněz. A vyhrnout si rukávy a přispět vlastní prací k dokončení zvoleného projektu. K takovému kroku se odhodlali Tyler Richards z anglického Kidderminsteru se svým otcem a přítelkyní Megan Mullen-Knight. Z již téměř odepsané vodárenské budovy vytvořili luxusní bydlení, které nabízejí k pronájmu.

Vize a chuť pracovat

Tyler Richards, který je stavitelem, spolu se svou přítelkyní a téměř 60letým otcem dokázali něco neuvěřitelného. Tito lidé se rozhodli zrekonstruovat starou vodárenskou nádrž a přeměnit ji na luxusní útočiště v přírodě. To dnes láká k pobytu i celebrity. Richardsovi koupili opuštěný betonový objekt na aukci v květnu 2022. Přestože byl temný, vlhký a plný pavouků, viděli v něm obrovský potenciál, píše web Novinky.

Tato trojice se pustila do práce a vodárnu proměnili na exkluzivní útočiště s vířivkou, domácím kinem a golfovým cvičištěm. Dnes je pronajímají za necelých 6 000 korun za noc. Prostor, který byl původně navržen, aby odolal tisícům tun vody, přetvořili takovým způsobem, že byly nejprve odstraněny tlusté vnitřní betonové zdi. Díky instalaci francouzských dveří se objevil venkovní prostor s denním světlem a úchvatným výhledem na okolní krajinu, zmiňuje WorcesterNews.

Hudebnice jezdí za svým publikem v přívěsu, který přestavěla na plnohodnotné bydlení

Tento projekt byl představen i ve velice oblíbeném televizním programu Úžasné prostory George Clarka, v němž byl popsán jako brilantní. Tyler a Megan se osobně podíleli na designu a výzdobě interiéru. Dokázali vytvořit místo, které se mezi hosty stalo hitem, a to včetně hvězd reality show Love Island.

Od nápadu k realizaci

Přestavba trvala rodině Richardsových celých pět měsíců nepřetržité práce. A bývalá přečerpávací stanice se stala ubytováním k pronájmu, které vyhledávají i místní celebrity. Tyler Richard znal tuto stavbu zvenčí již velmi dlouho, často totiž kolem ní jezdil. A jednou ho napadlo podívat se dovnitř. Okamžitě vytušil, že tato zvláštní opuštěná stavba má v sobě neobyčejný potenciál. Mezitím zjistil, že budova se bude dražit. A nápad byl na světě.

V aukci Richardsovi zaplatili asi 1,6 milionu korun. A podle jejich vlastního sdělení byli připraveni jít i na vyšší sumu, neboť v rekonstrukci této stavby viděli potenciální výdělek. Při realizaci však narazili i na několik zásadních problémů. Jedním z nich bylo stavební povolení. Než úředníci dali Tylerovi zelenou k jeho zamýšlenému projektu, uběhl celý rok. Posléze stavebníci čelili i řadě technických problémů, například s pevností vyztuženého betonu, který nešel skoro vůbec probourat. Ale nakonec vše dobře dopadlo.

Pronájem přes Airbnb

Dnes je tu stylový obývací pokoj s krbem, kuchyní a koupelnou. Ložnice je situována přímo v bývalé nádrži na vodu. Nechybí ani pěkná terasa. Náklady na přestavbu se vyšplhaly na 1,5 milionu korun, ale majitelé nelitují. Počítají s tím, že – pro velký zájem – se jim investice brzy vrátí. Příbytek je nabízen na krátkodobý prázdninový pronájem na Airbnb, uvádí se na webu KidderminsterShuttle.

Na BydlímeÚtulně jsme psali i o dalších neuvěřitelných proměnách budov – úžasná je například přestavba baseballového stadionu, který investoři pořídili za symbolický jeden dolar a přeměnili ho na nájemní byty.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*