Čištění celé domácnosti s tabletou do myčky v hlavní roli: Tato využití by měl znát každý

Fotografie: Daniel78 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Tableta do myčky nemusí skončit jen jako prostředek k mytí nádobí, poslouží i pro jiné účely. Navíc potřebujete jen hodně teplou vodu, aby skvěle působila.

Tablety či kapsle do myčky jsou v celé domácnosti účinným pomocníkem. Neuplatníte je tedy jen v samotné myčce, ale mohou významně přispět i k čištění různých částí domácnosti. Mají totiž skvělou schopnost odmašťovat, poradí si s vodním kamenem i různými odolnějšími nečistotami.

Poslouží v péči o pračku

Tableta do myčky je výborným prostředkem pro čištění pračky, jelikož pomůže odstranit mastnotu a usazeniny z prášků i aviváže. Jednoduše ji vložte do zásuvky na prací prostředek nebo rovnou do bubnu a spusťte program s nejvyšší teplotou. V chladnější vodě by se efekt nedostavil.

Po dokončení cyklu otřete vnitřek pračky vlhkým hadříkem, aby se odstranily všechny zbytky nečistot, ale také zbytky přípravku na nádobí. Tabletu do myčky nepoužívejte v pračce příliš často. Využijte její silné mycí schopnosti jen tehdy, pokud vaše pračka zapáchá či je prádlo špatně vyprané. Svým složením jsou přece jen tablety a kapsle do myčky určené k mytí nádobí, píše web SantéPlusMag.

Jak 1 citron dokáže vyčistit celý sprchový kout: Díky jeho unikátním vlastnostem ušetříte spoustu peněz

Čištění trouby a grilu

Obdobný postup lze aplikovat i na troubu, případně gril či velmi zanesenou mikrovlnku. Tabletu rozpusťte v malé kapce vody a naneste na nejvíce znečištěná a mastná místa. Nechte působit a poté důkladně vytřete vlhkým hadříkem. A pak ještě na sucho, aby v těchto spotřebičích, kde se připravuje potrava, nezůstaly žádné zbytky chemikálií či enzymů.

Použití tablet na WC, a nejen tam

Tablety do myčky můžete použít i pro vyčištění zažloutlé nebo zašedlé toalety. Nechte ji rozpuštěnou působit v míse přes noc a ráno vydrhněte záchodovou štětkou. WC míse by se měla navrátit čistota i lesk, uvádí se na web HowStuffWorks. Tablety pomohou vyčistit také dlažbu na terase, odstraní fixy a propisku z textilu nebo zápach z odpadkového koše.

Jak čistit koupelnu tabletou do myčky

Při úklidu koupelny si tabletu rozpusťte v hrnku s horkou vodou a následně přelijte do rozprašovače. Ve vlažné vodě bude účinek tablety či kapsle do myčky jen nepatrný. Rozprašovačem pak postříkejte všechna hůře dostupná místa, baterie, sprchovací hlavice, místa, kde se drží vodní kámen, dlaždice i obklady a také spáry mezi nimi.

Při úklidu koupelny pomohou tablety do myčky
Fotografie: Pixabay

Roztok můžete po plochách rozetřít i houbičkou. Nakonec setřete vlhkým hadříkem a utřete do sucha. Jestli chcete mít v koupelně přírodní vůni a lesk, můžete vytvořit roztok vody a citronové šťávy a ten ještě na povrchy aplikovat. Na BydlímeÚtulně se rovněž můžete dovědět, jak se zbavit zápachu z odpadu v koupelně.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*