Celý život jste vůni do záchodu umisťovali špatně. Kvůli této chybě WC blok prakticky nefunguje

Fotografie: Depositphotos

WC blok se do záchodové mísy zavěšuje různými způsoby. Vyzkoušejte je, ať používáte ten, jenž vám nejvíc vyhovuje.

Také používáte pro lepší čistotu WC mísy a příjemnou vůni na toaletě WC blok s aromatickými kuličkami? Pak je otázka, jak ho do mísy zavěšujete. Zdá se, že domácnosti, které tento přípravek používají, jsou rozděleny na dvě skupiny. A každá z nich si trvá na svém. Jedni věší blok přes okraj WC mísy, druzí ho zastrčí do otvoru pro napouštění vody. Těžko posuzovat, co je správné. Spíš lze na celou věc pohlížet z hlediska praktičnosti.

Přes okraj mísy, nebo rovnou do ní

Pro správné zavěšení WC bloku s vonnými kuličkami do mísy postupujte následujícími kroky. Nejprve si vyberte WC blok, který vyhovuje vašim preferencím, ať už jde o vůni, nebo složení. Poté je vhodné použít plastový držák, který je součástí balení WC bloku. Tento držák byste měli zasunout pod spodní část pláště toaletní mísy. Tak si totiž zajistíte, že při splachování bude voda téct přímo přes blok a uvolňovat z něj čisticí látky a vůni, píše web UkrMedia.

Navlékněte si tedy gumové rukavice, abyste předešli přímému kontaktu s chemickými látkami a případně také s bakteriemi v záchodové míse. Uchopte WC blok za náplň a plastový držák zasuňte do výřezu pod okrajem keramické mísy. Takto bude WC blok správně fungovat a zároveň nebude narušovat estetiku vaší toalety. Druhá skupina uživatelů se kloní k tomu, aby se plastový držák zavěsil přes okraj mísy a přivřel se prkénkem. Co je lepší, nechť si posoudí každý z vás sám.

Na drahé chemikálie můžete zapomenout. Díky tomuto přírodnímu zázraku snadno vyčistíte spáry v dlažbě

Pozor na choroboplodné zárodky

Co je však možné a nutné doporučit, abyste vždy používali rukavice, pokud jakkoli pracujete na záchodě. Praktické je to zejména pro osoby s germofobií (také germafobie), což jsou obavy z bakterií, virů a parazitů. Čili patologický strach z choroboplodných zárodků. A také myslete na to, abyste závěsný blok umístili opravdu pevně, doporučují na webu LepšíJá.

Jinak by se totiž mohlo stát, že vám v nestřeženém okamžiku spadne do mísy, vy si toho nevšimnete a spláchnete. A dohromady s toaletním papírem se vytvoří dokonalá ucpávka a váš záchod přestane odtékat. WC blok nemusíte ani kupovat.

Jste-li příznivci ekologické domácnosti, můžete si ho doma vytvořit sami z přírodních ingrediencí. Může jít třeba o kukuřičný škrob, obohacený kyselinou citronovou nebo esenciálním olejíčkem ve vaší oblíbené vůni. Na BydlímeÚtulně jsme vás také obeznámili s tím, jak vyčistit záchod česnekem a čajem.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*