Toto nechte přes noc působit ve vašem záchodu a ráno se bude lesknout jako nový

Fotografie: dirtyboxface / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Čistá toaleta bez drhnutí, leštění a drahých komerčních prostředků na čistění? Ano, stačí vám jen správně použít obyčejnou tabletu do myčky.

Tablety do myčky jsou směsicí účinných látek, které si poradí s připálenými zbytky jídla a nádobí vypulírují do nablýskané čistoty. Napadlo vás ale, že stejně dobře mohou pomoci i s úklidem v jiné části domácnosti? Skvěle totiž fungují i na špínu usazenou v toaletě.

Tablety do myčky aneb 5v1

Chystáte se na zevrubný úklid domácnosti, ale opomněli jste si zkontrolovat zásoby čisticích prostředků? Tak vězte, že pokud vám chybí ty na mytí WC, snadno je nahradíte jedinou tabletou do myčky. Záchod se díky látkám v ní obsažených bude lesknout, bude vydezinfikovaný, a co víc, to všechno proběhne prakticky bez vaší pomoci.

Tablety do myčky se skládají z až pěti různých aktivních látek, jak uvádí portál AkčníCeny. Jedná se o saponát, alkálie, plnidla, bělidla a enzymy. Látky vzájemně spolupracují, odstraňují nečistoty, bělí, štěpí špínu a rozpouští ji ve vodě a hlídají si, aby se nic zpátky neusazovalo. A stejně dobrou práci umí odvést i v tak nečekaném prostředí, jako je vnitřek záchodové mísy.

Čištění koberců nikdy nebylo jednodušší: Kdo nezná tento trik profesionálů, zbytečně si ztěžuje práci

WC se vyčistí samo, zatímco budete spát

Cesta k nablýskané toaletě je jednoduchá. Než se začnete chystat do postele, dejte jednu tabletu do záchodu, zalijte ji vroucí vodou a nechte ji rozpustit. Než si půjdete lehnout, už by mělo být vše připravené k aplikaci. Štětkou rozpuštěnou tabletu rozetřete po stěnách mísy a nechte působit přes noc. Ráno mísu ještě jednou přetřete a spláchněte. Čištění bude úspěšné i tehdy, když si večer na „předmytí“ nevzpomenete. Zkrátka to doženete důkladnějším ranním úklidem, uvádí portál KobietaGazeta.

Fotografie: Daniel78 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Ještě laciněji vás mytí záchodu vyjde, pokud se rozhodnete pro čistidlo s kyselinou citrónovou. Té budete potřebovat asi dvě polévkové lžíce. A když k nim přidáte stejné množství sody na pečení a jaru, vznikne vám rovněž velmi účinný prostředek proti špíně a nečistotám. A aby vaše čistá toaleta i krásně voněla, vytvořte si přírodní osvěžovač vzduchu z hřebíčku, jak jsme radili na BydlímeÚtulně.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*