Vodu po vaření těstovin není třeba vylévat. Podpoří i růst rostlin a dodá potřebné živiny

Fotografie: Depositphotos

Voda, která vám zbyde po uvaření těstovin, nabízí skvělé využití v domácnosti. Podpoří zejména růst vašich rostlin a ochrání je před nemocemi.

Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohy, které si čas od času připravuje většina Čechů. Drtivé procento z nich má nicméně ve zvyku vylévat zbylou vodu z vaření do dřezu, což je ovšem velká škoda. Právě tato tekutina totiž nabízí skvělé využití ve vaší domácnosti, a to zejména co se týká rostlin. Obsahuje bohaté množství účinných sloučenin, jako je dle webu Smakosze například draslík, fosfor a dusík, které podporují jejich růst.

Voda z těstovin podpoří růst rostlin

Pokud se chystáte vařit k večeři těstoviny, rozhodně si ponechte zbylou vodu, která vám zůstane v hrnci po jejich dokončení. Jedná se o velmi cenný přírodní prostředek pro růst rostlin a jejich ochranu před nemocemi a škůdci. Důvodem je především obsah složek, jako je zmíněný fosfor, dusík nebo draslík. Ty mají velký vliv na kvetení, zdravý růst, a především ochranu kořenů. Důležité je nicméně dodržet jednu zásadní věc.

Voda nesmí být osolená. V takovém případě by naopak rostlinám uškodila, takže těstoviny dochuťte až po jejich uvaření. Následně nechte tekutinu dostatečně vychladnout (nejlépe 24 hodin, kdy bude připravená) a poté ji nalijte přímo do květináče. Zhruba po deseti minutách by se měla podle serveru HomeAndGardens vsáknout. Případně ji můžete také trochu zředit s obyčejnou vodou a směsí pokropit jakoukoli další zeminu.

Tyto ingredience vždy přidávejte do vody při vaření vajec. Nikdy nepopraskají a budou se snadněji loupat

těstoviny s omáčkou
Fotografie: Pixabay

Pozor, že voda z těstovin může začít po několika hodinách vydávat nepříjemný zápach, ovšem není se čeho bát. Stále se hodí k zalévání květin a rostlinám nijak neublíží. Naopak je to důkaz toho, že zraje a dodá jim potřebné živiny k dalšímu růstu. Nejlepší výsledky poté získáte v případě, kdy budete zalévat květiny tímto způsobem dvakrát týdně. Na webu BydlímeÚtulně jsme také radili, jak vylepšit chuť masového vývaru.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*