Pokud vás již nebaví ubrečené oči a páchnoucí ruce po krájení cibule, existuje šikovný trik, jak se cibule v tomto případě ani nedotknout.
Loupání a krájení cibule je snad tou nejméně záživnou činností z vaření. Jenže pokud vaříte často, moc dobře víte, že zrovna bez cibule se jen málokterý pokrm obejde. Proto jí máte neustálou zásobu ve spižírně a překonáte i ubrečené oči a bolavé ruce z neustálého loupání a krájení této aromatické potraviny. Ovšem jako na všechno, i na toto existuje šikovný trik.
Stačí vám škrabka na zeleninu
Co se jistě také vyskytuje ve vaší kuchyni, je škrabka na zeleninu. Přesně to je ten nástroj, který naprosto změní váš pohled na krájení cibule, jak uvádí SimplyRecipes. Věřte nebo ne, ale od teď vás krájení cibule bude bavit, možná se na něj budete i těšit. Jak tedy na to? Je to velice jednoduché.
Uchopte oloupanou cibuli do jedné ruky, nebo ji ideálně napíchněte na vidličku. Druhou rukou použijte škrabku na zeleninu k rychlému a účinnému krájení plátků cibule. A to je vše. Nic víc, nic míň. Máte hotovo a získali jste dokonalé, pravidelné, a hlavně velmi tenké plátky cibule, jak uvádí Cutco.
Cibuli je třeba během zimy vhodně skladovat. Ocení i chlad a suchý písek
Něco takového by se vám obyčejným nožem nikdy nepovedlo. Trik můžete použít na jakoukoli cibuli – červenou, bílou, žlutou, dokonce i na šalotku, která je na krájení nejméně příjemná. Na celý postup se také můžete podívat na přiložených obrázcích.
Minimální úsilí a bez slz
Určitě oceníte nejen jednoduchost krájení cibule na plátky, ale především rychlost a žádné slzy. Obzvláště pokud použijete vidličku k přidržení cibule a škrabku na krájení, cibule se ani nedotknete, pouze při loupání. Vaše ruce vám tolik nenačichnou, navíc pokud byste si omylem sáhli do očí, nemusíte se obávat nepříjemného pálení. Zkrátka a dobře, výhody na všech stranách. Stejně tak jsme vám na BydlímeÚtulně dříve přinesli i trik na loupání brambor bez škrabky.
Napište komentář