Loupání brambor bez škrabky: Před vařením je nutné udělat 1 věc, díky které je oloupete během pár sekund

Fotografie: Depositphotos

Pokud si myslíte, že vařené brambory zkrátka nelze jednoduše oloupat,  jste na omylu. S tímto způsobem to budete mít raz dva.

Asi každý zná ten problém. V receptu se vždy píše, že loupání brambor je velmi jednoduchá věc. A ano, ono to tak vlastně i je, jen to zkrátka někdy trvá dost dlouho. Především kvůli tomu, že se slupka brambor neustále trhá a člověk na to dost brzy přestane mít nervy. S tímto jednoduchým způsobem pro vás ale bude loupání vařených brambor hračka.

Jak na to

Asi všichni víte, že je jednodušší oloupat studený brambor než ten horký. Ale někdy bohužel nepomůže ani to. Nejprve si čerstvě uvařené brambory dejte alespoň na 10 sekund do ledové vody. Poté si uprostřed brambory udělejte zářez, který bude pokračovat do tvaru kruhu. Bramboru držte oběma rukama a lehce ji zmáčkněte. Teď už jen stačí slupku otočit a jednoduše sloupnout.

To jste nečekali, že to bude tak jednoduché, že? Ale ono to tak bývá. Ty nejtěžší věci jdou většinou udělat velmi jednoduchým způsobem, o kterém ví ale jen málo lidí. Žádná slupka se vám nebude lepit na ruce nebo na nůž a vy s tím už nebudete mít žádné nervy. Díky prudkému rozdílu teplot se totiž slupka dokonale oddělí od brambory a půjde lehce sloupnout. Můžete ji dokonce sundat jen za pomoci rukou.

Ušetříte spoustu času

Když už jde člověk dělat vařené brambory, většinou je pak chce použít například na bramborový salát, který je docela náročný na přípravu. Když ale vyzkoušíte tento jednoduchý trik, ušetříte si čas alespoň loupáním brambor, u něhož byste normálně strávili poměrně dlouhou dobu. Rozhodně ho vyzkoušejte.

Zdroj: BHG

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]