Nadýchaná míchaná vejce jako od profíka: Střídání teploty smažení změní pravidla hry

Fotografie: RHBlair / Public domain

Míchaná vejce patří mezi nejjednodušší pokrmy na přípravu, přesto vás dokážou skvěle zasytit. Pomocí tohoto triku si připravíte ty nejlepší a nejnadýchanější míchaná vejce.

Pokud vám zcela vyhládlo a nevíte, co byste rychle snědli, míchaná vejce jsou vždy sázkou na jistotu. Tento lahodný a extrémně rychle připravený pokrm můžete připravit na několik způsobů a pomocí různých příloh doladit k dokonalosti. Během chvilky tak máte připravený nutričně bohatý a chutný pokrm, který vás dokáže zasytit na dlouho dobu. Pomocí tohoto triku budete mít míchaná vejce ještě lahodnější a nadýchanější.

Jak připravit nejlepší míchaná vejce

Nejčastějším problémem při vaření míchaných vajec je čas, kterého příliš mnoho nemáte. Během chvilky mohou být vejce zcela vysušená a téměř bez chuti. Aby připravovaná vajíčka zůstala namíchaná, stačí při jejich přípravě poupravit rychlost smažení. Takto zabráníte jejich vysušení i možnému připálení. Vyzkoušejte přípravu míchaným vajec tímto způsobem a vychutnejte si jejich nadýchanou lehkost.

Připravte si nadýchaná vejce

Abyste připravili dokonale chutná a nadýchaná míchaná vejce, můžete přidat do svého receptu různé suroviny, které vám strukturu míchaných vajec jemně pozmění. Osvědčeným trikem, jak míchaná vejce snadno připravit, je pozměnit způsob jejich přípravy. Tajemství tohoto triku spočívá v tom, že nenecháte pánev na rozpálené plotýnce příliš dlouho.

Ve chvíli, kdy vaječná směs na pánvi začne tuhnout, odstraňte pánev z plotýnky a vajíčka míchejte. Chvíli nechte spodek pánve vystydnout, a poté vraťte zpět na plotýnku. Několikrát postup opakujte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Jakmile máte míchaná vejce připravená, nenechávejte je na pánvi déle. Přesuňte je na talíř a okamžitě podávejte.

míchaná vejce a salát s rajčaty
Fotografie: Freepik

Neztrácejte čas ani při servírování

Obzvlášť rychlá příprava míchaných vajec může být plusem i mínusem zároveň. Každá minuta hraje významnou roli. Pokud necháte vejce na pánvi příliš dlouho, vejce se vysuší i přesto, že jste vypli plotýnku, nebo z ní pánev odstranili. Po dosmažení je lepší vajíčka přemístit na talíř a co nejdříve sníst, aby neztvrdla a nezvlhla.

Zpomalte proces smažení žloutkem

Pokud nechcete míchaná vejce ihned servírovat, můžete probíhající tepelné procesy zpomalit tím, že do již připravených míchaných vajec přidáte jeden syrový žloutek. Nejenže zabrání vysušení vaječné směsi, ale přidá pokrmu užitečné tuky a výraznější chuť. Aby byl výsledný pokrm zdravější, připravujte je na pánvi s nepřilnavým povrchem a nepoužívejte velké množství oleje. Konzistenci míchaných vajec můžete vylepšit také přidáním trochy mléka nebo perlivé vody. V každém případě byste měli sůl přidat až v posledním kroku před servírováním.

Zdroj: Gotowanie

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]