Grilování, pečení, smažení, ale i dušení – to vše může zanechat stopy na plechu nebo roštu či mřížce. Víte, jak se těchto nečistot zbavit?
Nádoby, které využíváte při přípravě jídla, se po určité době zašpiní, ať už je drhnete sebepečlivěji. Tady ukápne trocha omastku, tady vyšplíchne omáčka a drhnutí se zkrátka nevyhnete. Leda byste se rozhodli využít trik zahrnující tabletu do myčky a alobal.
Jak čistit chytře a ne namáhavě
Rošty na grilování, mřížka v troubě nebo třeba plechy na pečení. Různé věci, ale stejná starost, pokud se zašpiní. Stačí jednou nevydrhnout dokonale nebo pár míst přehlédnout a na problém je zaděláno. Zbytky jídla velmi rychle zaschnou, stejně dobře se umí zažrat i olej nebo výpek. Drhnutí pak představuje doslova horor. Jen velmi máloco totiž doopravdy zabírá. A právě proto se lidé snaží přicházet se stále kreativnějšími způsoby, jak tuto nepříjemnost vyřešit.
Kromě přírodních způsobů, jako je využití síly bílého octa, o kterém jsme psali nedávno na BydlímeÚtulně, nebo třeba jedlé sody jsou tu i další levné metody o jedné ingredienci. Mezi ně patří i ta využívající aktivní reakce mezi hliníkem a čisticími látkami obsaženými v tabletách do myčky, kterou přinesl web OnlineNytt.
Nůžky vyžadují pravidelnou péči. Lze je efektivně naostřit i díky alobalu a brusnému papíru
Jak čištění funguje
Při této technice za vás bude pracovat čas. Jednoduše řečeno, rošty i plechy se vyčistí úplně samy. Nicméně vyžaduje to určitou přípravu. Ta spočívá v tom, že věci, které potřebujete vyčistit, celé obalíte hliníkovou fólií. Zabalené v alobalu je pak položte do nádoby, již posléze naplňte horkou vodou. Rošty se vám vejdou třeba do plechů s vyšší hranou nebo do vany.
Do vody následně přidejte jedinou věc – tabletu do myčky. Na silně zašpiněné rošty můžete použít i dvě. Vhodnější jsou přitom ty tablety, které v sobě obsahují kombinaci všech čistících látek, tedy all-in-one tablety, jak vysvětluje portál RealHomes. Vše nechte alespoň hodinu dvě odmáčet. Špínu a usazeniny následně jenom setřete čistou houbou.
Napište komentář