Vidlička má nečekaně široké pole působnosti. Pomůže například při zdobení i při líčení

Fotografie: Deavmi / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Vidlička je součástí základního vybavení každé kuchyně a každý ví, jak nejlépe tento příbor použít. Přesto existují vychytávky, díky nimž si s pomocí vidličky usnadníte práci.

Každý den používáte spoustu předmětů, aniž byste věděli, jak jinak s nimi naložit. Obyčejná vidlička vám může pomoci nejen při konzumaci jídla. Ve skutečnosti existuje několik způsobů, jak vidličku využít. Usnadněte si práci a vyřešte několik problémů díky těmto jednoduchým trikům. Nakonec zjistíte, že je vidlička nepostradatelným pomocníkem ve vaší domácnosti.

Vyměňte lžíci za vidličku

Existuje spousta způsobů, jak vidličku v kuchyni využít. Skvěle vám například poslouží při přípravě omáčky, kaše nebo pudinku. Pokud budete připravovanou směs namísto lžící nebo vařečkou promíchávat vidličkou, snížíte tím riziko vzniku nepříjemných hrudek. Svými hroty vidlička celou směs mnohem lépe promíchá, všechny ingredience se mnohem snadněji spojí a výsledkem vám bude dokonale chutná a hladká směs bez jediné hrudky.

Zbavte sáček s uvařenou rýží vody

Pokud vaříte rýži nebo kroupy v sáčku, může vám být vidlička skvělým spojencem. Abyste odstranili veškerou vodu ze sáčku s připravenou přílohou, vložte do police nad dřez vidličku, zatižte ji talířem nebo jiným těžkým kusem nádobí a sáček s rýží nebo kroupami na vidličku pověste. Voda ze sáčku postupně vyteče a přílohu budete mít připravenou k servírování. Násilným vymačkáváním vody ze sáčku můžete strukturu rýže nebo krup zbytečně poškodit a rozmělnit.

Pečení a zdobení vidličkou

Ostré hroty vidličky vám dobře poslouží také při pečení. Pokud potřebujete z kynutého nebo listového těsta před pečením dostat vzduch, není nic rychlejšího než propíchnout ho vidličkou. Hroty vidličky můžete také využít k zdobení dortů a dalších dezertů. Můžete jimi vytvořit strukturu v krému nebo fondánu nebo jimi vyrýt obrazce či ozdobit okraje. Vidličkou můžete snadno uzavřít okraje kapes z těsta nebo šátečků. Jednotlivé okraje stačí vidličkou k sobě jednoduše přitlačit a během pečení se vám nerozpadnou a náplň vám z těsta nevyteče.

složený ubrousek
Fotografie: Pixabay

Další způsoby, jak vidličku využít

Existují i netradiční způsoby, jak vidličku využít mimo kuchyň. Skvěle se vám může osvědčit i při nanášení make-upu nebo tvarování obočí. Specifický tvar vidličky umožňuje snadné nanášení očních linek na víčka, dobarvování a tvarování obočí nebo konturování nosu. Díky vidličce bude vaše příprava v koupelně mnohem rychlejší a výsledek přesnější a dokonalejší.

Zdroj: Gotowanie

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]