Pokud rádi připravujete pokrmy z kuřecího masa, ale trápí vás odstraňování bílých šlach, existuje šikovný trik, který vám pomůže během 5 vteřin.
Kuřecí maso je jedním z nejvíce využívaných v kuchyni. Můžete z něj připravit nespočet pokrmů od salátů přes masovou směs až po chutné řízky. Nebo si jej můžete naložit a jen tak narychlo opéct na pánvi, přidat pár brambor nebo zeleniny a chutná večeře je na světě. Ano, samotné vaření už je raz dva, ale příprava masa? Nejdříve se musíte zbavit šlach, které se nacházejí v mase, a právě na tom se mnoho lidí zasekne.
Šikovný trik, který by měl znát každý
Šlachy, bílá tuhá vlákna, která jen vržou mezi zuby a nemají žádnou chuť, zrovna nelákají ke konzumaci a jejich odstranění je pro většinu lidí úmorné. Někteří totiž tuto činnost považují za složitou, kuřecí maso často končí roztrhané. Jenže přesně na tento problém existuje užitečný trik, který vám umožní odstranit šlachy z kuřete velice snadno, jak radí Smakosze.
Proces je velmi jednoduchý a rychlý. Vše, co potřebujete, je pouze vidlička a papírová kuchyňská utěrka. Chcete-li vizuální návod, podobný trik z youtubového kanálu Fish and Trips najdete ve videu níže. V záznamu můžete vidět připravený kus kuřecích prsou, vidličku a papírovou utěrku. Uchopte šlachu a mírně ji povytáhněte z plátku masa, abyste ji mohli dobře chytit do utěrky.
Mražené maso je třeba neskladovat příliš dlouho. Každý druh má však odlišnou trvanlivost
Kuřecí maso se vám nepotrhá
Nyní šlachu vložte mezi hroty vidličky, chytněte ji do papírové utěrky, aby vám neklouzala, a pomalu vidličkou sjíždějte dolů a stahujte maso ze šlachy. Ta se zcela oddělí a vám zůstane nepotrhaný plátek kuřecího masa. Věříme, že kuřecí prsa už nebudete na vaření připravovat jinak. Pokud doma s kuřecím masem pracujete často, jistě máte zásoby i v mrazáku. Na BydlímeÚtulně jsme již zmiňovali, jak kuřecí maso bezpečně rozmrazit.
Napište komentář