Manželé změnili starou stodolu k nepoznání. Ze zemědělské budovy je útulné místo k bydlení

Že může být stodola jenom místem pro uložení plodin a zemědělské techniky? Ne v tomto případě. Poblíž amerického města Waco v Texasu žijí mladí a velice šikovní lidé Joanna a Chip Gainesovi. Tito manželé se rozhodli, že zde zakoupí nemovitost, a ne tak ledajakou. Zalíbila se jim totiž stará stodola, kterou chtěli přestavět. Koupě se zdařila a muž i žena se pustili do práce, nutno podotknout, že přestavba je velice zdařilá, pojďte s námi do zrekonstruované stodoly nahlédnout.

Transformace stodoly

Stodola, kterou mladí lidé z Texasu zakoupili, se nachází na velice prostorném pozemku o rozloze 16 hektarů. Nemovitost byla postavena již v roce 1980. Chip a Joanna zaplatili za stodolu zhruba 180 000 amerických dolarů. První fází přestavby stodoly byla výměna garážových vrat za vchodové dveře, pak byly přidány tvrdé podlahy ze dřeva, nové zdi a francouzská okna. V obydlí převažuje spíš rustikální styl.

Světlé místnosti a mnoho prostoru

Už při vchodu do stodoly je zjevné, že je zde pro majitele k dispozici neskutečně velký prostor. Díky francouzským oknům do interiéru proudí mnoho světla. Velice zajímavě je řešená jídelna, která usadí až neuvěřitelných šestnáct lidí. Je řešena velice prostě, a přitom moderně a útulně. Převládajícím materiálem je dřevo. Dominantními barvami jsou béžová a hnědá.

Proměna staré kuchyně v novou se také velice krásně povedla. Naleznete v ní barvy zemité, které utváří domácí pohodu. Hlavní barvou této místnosti je bílá. I zde jsou k nalezení rustikální prvky. Úchvatný je celodřevěný ostrůvek uprostřed kuchyně, který umožní velký pracovní prostor. S kuchyní je propojená i menší jídelna, určená nejspíš nejužší rodině.

Když projdete až k obýváku, narazíte na masivní tmavě hnědé dřevěné schody, které vás ale nikam nezavedou, jsou totiž falešné a jen pro dekoraci. Vedle schodiště je možné obdivovat velice útulný odpočinkový prostor s koženými sedačkami, které přímo vybízí k relaxaci.

Závěr exkurze v dětském pokoji a na zahradě

Záběr prohlídky stodoly zakončíme u vchodu do dětského pokoje, který je velice vtipně a zajímavě označený z lega sestaveným jménem potomka mladých manželů. Z venku je pohled na stodolu velice majestátní. Vypadá na první pohled obyčejně, a přitom je velice noblesní.

Fotografie: Hgtv